4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan Aktaş öğrencilerle buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çevre konusunda kendisine mektup yazan öğrencilerle bir araya geldi.

Aktaş, İnegöl’de yaşanan çevre meseleleri hakkında kendisine dilekçe yazan Altıeylül İlköğretim Okulu Çevre Kulübü öğrencilerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Aktaş, öğrenciler tarafından dilekçelerde dile getirilen konular hakkında gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin böyle bir konuda harekete geçmelerinin önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Türk milleti olarak eski insanlarda etliye sütlüye karışmayalım mantığı ağır basarken, yarının büyükleri olacak olan çocuklarımızı sorgulayan ve sorunlara çözüm arayan bir düşünce içerisindeler. Bizlere yazmış olduğunuz dilekçeler bunun en güzel örneğidir.

Yapmış olduğunu çalışmayı gerçekten çok önemsiyorum. Bu nedenle okuluna gelerek sizlerle buluşmak ve dilekçenizde söz etmiş olduğunuz konuları yüz yüze konuşmak istedim. Dilekçelerinizde, zamansız çöp çıkarılmasından, yerlere tükürülmesinden, çöplerin yere atılmasından ve buna benzer çevre kirliliğine sebep olan meselelerden söz etmişsiniz.

Bunların çözümü hem çok basit hem çok zor. Çevre konusu çok geniş kapsamlı bir konu. Hava, su, çevre kirliliği geniş bir yelpazede değerlendirilebilir. İnegöl’de 45 bin öğrenci var. Bu öğrenciler çevre konusunda harekete geçerse emin olun kısa zaman zarfında İnegöl’ün çehresi de değişir” dedi.

Öğrenciler Başkan Alinur Aktaş’a çiçek takdim ederken, Aktaş da okulun kütüphanesine 100 temel eser hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 10:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?