4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan Aktaş'a Bosnalı ziyaretçiler

Bosna-Hersek’in Donji Vakuf ilçesinin Belediye Başkanı Huso Susiç ile parti başkanı ve iş adamlarından oluşan 7 kişilik heyet,İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Bosna heyeti, MOYAF 2009 İnegöl Mobilya Yan Sanayi ve Ahşap Makineleri Fuarı'nı ziyaret ve İnegöl’ü kardeş şehir ilan etmek amaçlı geldikleri ilçede, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnunluğunu dile getiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ümüz, Kafkaslar'dan, Rumeli’den Bosna’dan, bundan 100 yıl önce göçüp gelmiş ailelerin oluşturduğu güzel bir şehir. Allah’a şükür bizler bu memlekette barış içinde yaşıyoruz. Donji Vakuf Belediyesi'nin orman ve ağaç işleri sahasında gelişmiş bir ilçe olması dolayısıyla zaman içinde ekonomik ilişkiler içinde de olabiliriz” dedi.

Tecrübenin parayla satın alınamayacağına da vurgu yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, karşılıklı ziyaretlerle bu tecrübeleri daha çabuk kazanacaklarını ifade etti.
Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic ise, “İnegöl ile kendi bulunduğumuz yeri asla kıyaslayamam. Çünkü, aramızda zenginlik ve kültürel yapı bakımından büyük bir fark var. Savaş sonrası bizleri parçalara bölerek ekonomimizi çökerttiler. Bu bağlamda sanayimiz dağıldı. Kardeş Müslüman ülke ve şehirlerimizden yardım isteyerek, kendi sanayimizi İnegöl noktasına getirmek için çabalar vermekteyiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?