3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Aktaş'tan burs açıklaması

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin üniversite öğrencilerine artık burs veremeyeceğini söyledi.

Başkan Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi'nin 750 üniversite öğrencisine vermekte olduğu bursların Anayasa Mahkemesi'nin 2008/165 sayılı kararı gereği durdurulduğunu, öğrencilerin ve ailelerinin bu süreçten haberdar olmadıkları için yardımların kesilmesinden belediyeyi sorumlu tuttuklarını söyledi.

Aktaş, "Her yıl belediye meclisimizin kararı ile İnegöl'de yaşayan fakir, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan başarılı üniversite öğrencilerine eğitim yardımı yapıyorduk. Yaptığımız eğitim yardımı ile ilgili şartlar kanunla ortaya konulmuştu. 5393 sayılı kanunun 38. ve 60. maddesi hükümlerine göre hareket ederek öğrencilerimize burs veriyorduk. Yine kanun gereği belediyemizin eğitim yardımından İnegöl Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde ikamet eden öğrenciler faydalanabiliyordu" dedi.

2008-2009 öğretim yılında 750 üniversite öğrencisine aylık 65 TL eğitim yardımı yaptıklarının belirten Aktaş, "Ancak CHP'nin 3 Mart 2004 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne açtığı davanın neticelenmesi üzerine artık belediyelerin yüksek öğretim öğrencilerine burs ve kredi verme imkanı kalmamıştır. 10 Mart 2009 Salı günü Resmi gazetede yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile belediyelerin öğrencilere yardım yapması men edilmiştir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?