3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Altepe bıçak biledi

BAŞKAN ALTEPE BIÇAK BİLEDİ

Sanat ve kültür merkezine dönüştürülen Balıbey Han'ın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, babasının mesleği olan bıçakçılığa özenerek, bileme yaptı.

Yıllarca kaderine terk edilmiş bir halde ayakta durmaya çalışan tarihi Balibey Hanı Bursa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla daha önce restore edilerek restaurant ve cafe olarak hizmete açılmıştı. Şimdi de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla sanat ve kültür merkezi haline geldi. Geleneksel el sanatları çarşısı olarak düşünülen Balibey Han'ın açılışı görkemli bir törenle yapılırken, açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şehabettin Harput, AK Part Bursa milletvekilleri, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu, öğretim üyeleri ve pek çok davetli katıldı. Recep Altepe açılan tesisten duydukları memnuniyeti ifade ederken babasının bıçak bileyicisi olduğunu belirterek, tesisin açılışını gerçekleştirdi. Altepe, "Babası da sanatçı olan biri olarak bu güzide yerin açılmasından dolayı iftihar ediyorum. Bursa'nın kültürel olarak gelişmesine önem veriyoruz. Somut değerleri kaybetmediğimiz gibi soyut değerleri de kaybetmemeye çalışıyoruz. Bu sebeple bu çalışmayla iftihar ediyorum. Bu mekan geçmişimizin ve kültürümüzün hayat bulduğu bir yer olacak" dedi.

Sanatçıların hem kendilerini burada tanıtabileceklerini hem de eserlerini pazarlayabileceklerini söyleyen Altepe, "Baba mesleğim el emeği göz nuruydu. Bende el emeği göz nuruna her zaman içtenlikle bağlı kaldım"diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise Balibey Han'ın geçmişine değinerek, tarihsel yapıların önemine dikkati çekti. Konuşmaların ardından Geleneksel El Sanatları Çarşısı'nın dükkanlarını tek tek dolaşan Altepe ve beraberindekiler, sanat eserleri tek tek inceleyerek dükkanları gezdi. Başkan Altepe gezi sırasında baba mesleği olan bıçakçılığa özenerek bileme yaptı.

Geleneksel El Sanatları Çarşısı'nda Karagöz atölyesi, Türk süsleme sanatları, el yapımı toprak ve seramikler, cam işleme, minyatür, cilt, resim, tespih, fotoğraf, karikatür, el dokuma, folklorik giysiler üretimi, çini, ağaç işlemeciliği, bıçak, gümüş işlemeciliği gibi pek çok sanat hayat bulacak.

BAŞKAN ALTEPE BIÇAK BİLEDİ
BAŞKAN ALTEPE BIÇAK BİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 10:48:05
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 11:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?