6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Başkan Altepe oyunu kullandı

BAŞKAN ALTEPE OYUNU KULLANDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, referandum oyunu 1. Murat İlköğretim Okulu'nda sandıkta kullandı.

Başkan Altepe, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen ile birlikte geldiği 1. Murat İlköğretim Okulu'nda Çekirge Muhtarı Mehmet Taşkeser tarafından karşılandı. Oyunu 1041 numaralı sandıkta kullanan Başkan Altepe, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başkan Altepe, Anayasa değişikliğinin tüm siyasi partilerin programında olduğunu ve her partinin anayasa değişikliği sözünü verdiğini hatırlattı. Buna rağmen referandum öncesi yapılan propaganda faaliyetlerinin olayı seçim havasına soktuğunu dile getiren Başkan Altepe, Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün tam olarak uygulamaya geçmesini istediklerini söyledi. Altepe, "Türkiye, gerek ekonomik, gerekse siyasi olarak dünyada önemli bir güç haline geldi. Türkiye'yi daha da ileri noktalara taşımak için referandum önemli bir fırsat olacak. Bu referandum Türkiye'nin çağdaş, ileri ülkeler seviyesine ulaşması için bir adım olacak" dedi.

Demokratikleşme, sivilleşme, hak ve özgürlükler açısından referandumla ülkenin önünün açılmasını istediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Anayasa değişikliğiyle yerel demokrasi de güçlenecek. Bursa'nın konularıyla ilgili kararları Bursalılar verecek. Yerelden ve yerinden yönetim etkili olacak. Demir perde ülkeleri bile demokrasi konusunda bizim önümüze geçti. Bu referandumla, bugüne kadar eksik ve yetersiz kaldığımız meseleler çözüme kavuşacak" diye konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra oyunu aynı okulda kullanan Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ve vatandaşlarla sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 13:45:05
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 14:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?