4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan Altepe personeliyle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir ve BUSKİ’nin personel ve bürokratlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Bursa’ya hizmetin ulvi bir görev olduğunu söyledi.

Acemler hizmet binasında girişte personelin alkışlarıyla karşılanan Başkan Altepe, Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmada, Bursa’nın özellikli ve kimlikli bir kent olduğuna dikkati çekerek, “Bursa her nimeti üzerinde barındıran, ecdadımızın bizlere emanetidir. Bizim de görevimiz bu kenti geliştirmek, dünya kenti haline getirmektir. Böyle bir şehirde yaşamak ne kadar büyük bir mutluluksa hizmet etmek de bizim için büyük bir onurdur. Bursa’mıza emeği geçen tüm geçmiş yöneticilerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

16 yıldır Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yaptığının altını çizen Altepe, “Bursa’ya meclis üyesi ve ilçe belediye başkanı olarak 16 yıl hizmet ettim. Bursa’nın eksikliklerini, ihtiyaçlarını tespit ettik. 5 yıllık kısa sürede tüm eksiklikleri tamamlayarak şehri onlarca yıl ileriye götürmek istiyoruz. Bursa hiçbir siyasi partinin ya da başkanın malı değildir. Biz de bu kentin sahibi değil yöneticisiyiz.
Bursa halkı bizden beklentileri olduğu bizi göreve getirerek gösterdi. Bu yüzden halkımızın ihtiyaçları bizim için ön plandadır” şeklinde konuştu.

Belediye çalışanlarının her zaman vatandaşların problemlerinin çözümüne taraf olması gerektiğinin altını çizen Başkan Altepe, “Belediye, devletin sıcak yüzü olmalıdır. Vatandaş karşısında güler yüzlü yöneticiler görmek istiyor. Bunun için de büyük bir sabır gerekiyor. Ben bütün arkadaşlarımızdan başta sabır istiyorum.
Bursa hepimizin ortak yaşadığı bir şehirdir. Bu yüzden bu belediyeye ve bu kente sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bursa’nın her türlü sorunu, problemi, öncelikle belediye kadrolarının problemi olmalı ve işlerine daha sıkı sarılmalıdır. Sizlerden çözüm için öneriler ve katkılar bekliyoruz. Bu kurumun başarısı hepimizin başarısıdır. Bursa’nın başarısı hepimizin başarısıdır. Çünkü Büyükşehir Belediyesi ve Bursa sizsiziniz” diye konuştu.

“Biz şeffaf bir kurumdan yanayız” diyen Başkan Altepe, bunun hiçbir zararını görmediklerini, imkanlar doğrultusunda yapılacak yatırım ve çalışmalarla Bursa’yı tüm dünyanın görmek istediği ve Türkiye’nin diğer şehirlerinin örnek aldığı bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Bunu da Büyükşehir Belediyesi’nin şehrine ve problemlerine sahip çıkan kadrolarıyla mümkün olabileceğine işaret eden Altepe, “Biz buraya keyif çatmaya gelmedik. Kimse yanlışın yanında olmasın. Bursa’yı belli bir noktaya taşıyacaksak, kimsenin şahsi ihtiraslarına alet olamayız. Hedefimiz daha güzel bir Bursa ise bunları hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi’ni iyi tanıyorum. Çünkü burada çok uzun zamanım geçti. İnanıyorum ki Türkiye’nin diğer illerinin de örnek alacağı bir Bursa oluşturacağız. Şimdi çalışma zamanı, eminim ki çok güzel işlere hep birlikte imza atacağız. Bursalıların yüzünü kara çıkartmayacağız” dedi.

Konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’nin, personel ve üst düzey yöneticileri, Başkan Altepe’ye yeni görevinde başarılar diledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?