3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Altepe'den centilmenlik çağrısı

Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi adayı Recep Altepe, yaklaşan yerel seçimler öncesi tüm adayları, seçim propagandasının neden olduğu görüntü ve gürültü kirliliğe karşı uyardı.

Altepe, propaganda ve tanıtım unsurlarının kenti kirletmeyecek boyutta olması ve bu malzemelerin temizlenebilir olması konusunda adayları centilmenlik anlaşması yapmaya çağırdı.

Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Altepe, her seçim döneminde afiş, bayrak ve poster gibi tanıtım unsurlarının kentin değişik yerlerine asıldığına dikkat çekti ve aynı kirliliği bu dönemde de yaşanmamasını istedi.

Recep Altepe "Seçimlerde siyasi partiler ve adaylar propaganda çalışmaları süresince çok miktarda kağıt veya diğer malzemelerden yapılan tanıtım materyalleri kullanıyorlar. Seçimlerden sonra adeta çöplüğe dönen kentleri temizlemek büyük zaman ve para kaybına neden oluyor. Tabi ki; propaganda ve tanıtım, seçimlerdeki yarışın vazgeçilmez bir unsuru. Aynı zamanda bu çalışmalar seçimlere başka bir heyecan ve şölen havası katıyor. Ancak bu çalışmalara bir sınır, bir kural koyarak çevreye verilecek bu zararı en aza indirebiliriz." dedi.

"GÜZEL BURSAMIZI KİRLETMEYELİM"

Adaylara centilmenlik anlaşması yapmaya çağıran Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim tüm adaylardan ricam şu: Gelin bir centilmenlik anlaşması yapalım. Basılı tanıtım malzemelerimize bir sınır koyalım. Daha da önemlisi bu tanıtım malzemelerini, daha sonra temizlenme sorunu meydana getirmeyecek panolardan kullanalım. Özellikle elektrik direklerine, cadde ve sokaklardaki bina duvarlarına, inşaat önü panolara, resmi bina duvarlarına, ağaçlara, trafik işaret ve levhalarına afiş yapıştırmayalım, asmayalım. İnanıyorum ki; Bursa'nın temiz, yeşil ve daha modern görünmesini isteyen Bursalılar da oylarını kullanırken, bu kurala uyan adaylara teveccüh gösterecektir. Aynı zamanda Bursa'da alınacak bu karar, tüm Türkiye'ye örnek olacaktır. Ben Osmangazi'den sorumlu bir Belediye Başkanı ve Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, İl Genel Meclis Üyesi, muhtar adayları ve Siyasi Parti İl Teşkilatlarına sesleniyorum. Gelin, güzel Bursamızı kirletmeyelim."

İçişleri Bakanlığı'nın da benzer bir uygulama içinde olduğunu hatırlatan Altepe, aksi uygulamalar karşısında birtakım yasal müeyyideler olduğuna ancak hiçbir müeyyidenin, oluşacak çevre kirliliğini gideremeyeceğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?