4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan Altepe'den turizm atağı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın potansiyellerine rağmen ülke turizminden aldığı payın çok düşük olduğunu belirterek, “Gerçekleştireceğimiz projelerle Bursa’nın dünyadaki tanınırlığını artırarak, bu oranı yükselteceğiz” dedi.

Başkan Altepe, Artvinli Sanayici ve İşadamları Derneği (ARSİAD) Yönetim Kurulu’nun ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde, Bursa’nın birçok değerine ve 4. büyük olmasına rağmen potansiyelinin değerlendirilemediğini söyledi. “Bursa’nın üzerinde rehavet var. Tarihi, turistik ve doğal özelliklerine rağmen Bursa, ülke turizminden yüzde 1,5’luk paya sahip. Kaplıca turizmini kaptırmışız. Uludağ’ı değerlendiremiyoruz. Antalya 10 milyon turist ağırlarken, Bursa’nın 150 binlerde olması düşündürücü. Gerçekleştireceğimiz projelerle Bursa’nın üzerindeki bu rehaveti atacağız” şeklinde yeni dönemle ilgili hedeflerini ortaya koyan Başkan Altepe’ye ARSİAD Başkanı Bahadır Celal Manasoğlu da destek verdi.

Manasoğlu, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’da ve Türkiye’de ses getirecek işler yapacağına inandığını kaydetti. ARSİAD üyelerinin de Bursa’da çalışan ve doyan işadamları olarak bu kente katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Manasoğlu, “Yeni projeler noktasında birlikte hareket ederek başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Biz Artvinli işadamları olarak Bursa’ya fayda sağlayacak yatırımların arkasında olmaya hazırız” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ KALİTELİ VE GÜÇLÜ BİR ŞEHİR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bu kente herkesin bir yerlerden geldiğini ancak önemli olanın Bursa’nın değerleri ve ona katkı sağlayacak çalışmaların etrafında birleşmek olduğunu söyledi. “Bursa’ya hep birlikte sahip çıkmalıyız” diyen Başkan Altepe, “Önemli olan nereden geldiğimiz değil yaşadığımız kent Bursa’nın değerlerini hissetmektir. Bunun için de halkın önceliklerini göz önünde bulundurmalıyız. Önceliğimiz halkın talepleri olmalıdır. Hedefimiz kaliteli ve güçlü bir kent oluşturmaktır. Dünya kenti, kaliteli bir kent istiyorsak tüm yapılarımız, projelerimiz, yaşam alanlarımız özellikli olmalıdır” dedi.

Tarihi belediye binasında tebrikleri kabul eden Başkan Altepe’yi, AK Parti Gemlik, Gürsu ve Büyüorhan ilçe teşkilatları, Bursa Çimento ve Bursagaz yönetim kurulu üyeleri de ziyaret ederek, başarılar diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?