3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Altepe'den üyelere yemek

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 2004-2009 döneminde görev yapan meclis üyelerini yemekte buluşturdu.

5 yıllık dönemde yaptıkları hizmetler ve katkılardan dolayı üyelere teşekkür eden Altepe, “Hep birlikte, tüm Türkiye’de ve hatta dünyada konuşulan bir döneme imza attık. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Bursa’nın kalbinde bir bölgede hizmet verdiklerini hatırlatan Altepe, “Bir dönemde, her yönüyle Türkiye’de konuşulan bir ilçe oldu Osmangazi. Yaptıklarımız, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada örnek gösterildi. Şehir dışından ve ülke dışından ekipler gelip projelerimizi inceledi, örnek aldı. Biz de nerde hangi uluslar arası etkinlik varsa oraya ilgili arkadaşlarımızı gönderdik. Bugüne kadar ‘devletin işi’, ‘Kültür Bakanlığı’nın işi’ denilerek ilgilenilmeyen işlerin belediyelerce de kolayca yapılabildiğini tüm Türkiye’ye gösterdik” dedi.

Osmangazi’nin örnek çalışmalarından birinin de sportif alana yapılan yatırımlar olduğunu anlatan Altepe; Türkiye’de ilk olan su kayağı tesisi, 4 yarıolimpik yüzme havuzu, Atatürk Kapalı Spor Salonu büyüklüğünde 2 spor salonu ve mahallelere yapılan 26 spor kompleksiyle bir dönemde 31 spor tesisini Osmangazi’ye ve Bursa’ya kazandırdıklarını söyledi.

Dünyaya örnek projelerinden birinin de Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi olduğunu hatırlatan Altepe, “Bu projelerimiz dış dünyada, Türkiye’nin değişen ve gelişen yüzü oldu” dedi.

Geçen 5 yıl içinde Osmangazi’nin uluslararası organizasyonlara ev sahipliğini yaptığını da hatırlatan Başkan Altepe, “Dünya Tarihi Kentler Birliği ve Dünya Kaleli Kentler Birliği toplantıları, Avrupa Su Kayağı Şampiyonası gibi dev organizasyonların içinde olduk. Önümüzdeki dönemde bu organizasyonlar daha da gelişerek devam edecek.” dedi.

Altepe son olarak, tarihi mirasa verdikleri öneme işaret etti. Osmangazi’nin, tarihi miras olarak nitelendirilen eserlerin en yoğun olduğu bölge olduğuna dikkat çeken Altepe, “Eskiden tarihi eserlerin kaderi harabe olarak kalmaktı ama bu dönemde bunu değiştirdik. Ecdadımızın toplamsal yaşamının ve mimarisinin bir sembolü olan o yapıların bugün nasıl güzel kültür merkezlerine dönüştüğünü gördük. Bu uygulamalarımız hem Bursa’da hem de Türkiye’de çok büyük ilgi gördü. Tarihi mirasımızın korunması ve bugüne kazandırılmasının o kadar da zor ve pahalı bir şey olmadığı herkesçe görüldü ve kabul edildi” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yanı sıra, AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın da katıldığı gece, Başkan Altepe’nin tüm meclis üyelerine birer plaket vermesiyle son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 11:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?