3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Altepe'ye CHP desteği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Teşkilatı üyeleri, Bursa'nın kalkınması için imza atılacak iyi projelere destek vereceklerini söyledi.

CHP Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, tarihi belediye binasında ziyaret ettikleri Başkan Altepe'ye Bursa'nın kazanacağı her proje için destek vermeye hazır olduklarını söyledi. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, "Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Bursa için doğru ve iyi işler yapıldığı sürece yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bugünden sonra esas olan Bursa" dedi.

Muhalefet kavramının karşı tarafta olma şeklinde algılandığına işaret eden Akdoğan, "Muhalefet esas olarak yol göstericilik kavramını içeriyor. Biz Bursa için ortak akılla çalışmaya, ortak aklı yürütmeye ve olgunlaşma anlamında gerekeni yapmaya hazırız. Muhalefet olarak gördüğümüz eksikleri de söyleyeceğiz" diye konuştu.

Akdoğan, geçmiş dönemde çalışmalarına başlanan BursaRay C etabı ile Merinos projelerinin de dikkatle incelenmesi gerektiğini belirterek bilgi paylaşımına gidilmesini istedi.

Bursa'nın planlı yapılanma eksiği olduğunu söyleyen Sena Kaleli de BursaRay C etabı ile ilgili olarak gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini, bu noktada Başkan Altepe'nin ısrarlı olmasını ve destek vereceklerini kaydetti. Kaleli, "Bursa'nın planlamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamaların da ortak akılla ve bilinçli olarak yürütülmesi ve kentin ihtiyaçlarının doğru tespit edilerek özellikle kentin merkezde buluşturulması önemli. Bu anlamda desteğe hazırız" açıklamasını yaptı.

"BURSA ÖRNEK OLACAK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yapılan çalışmalarla medeni bir şehir olan Bursa'nın kazanmasının önemli olduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Ben 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışmalarıma devam ediyorum. Bu mecliste her zaman Bursa'yı konuştuk ve hiçbir zaman siyasete fırsat vermedik. Bundan sonra da herkesin katılım sağlayacağı bir sistemle çalışacağız. Bursa'yı yıpratmayacak çalışmalar yapacağız" dedi.

Bugünden sonra atılacak adımların önemli olduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Bizim derdimiz Bursa'yı ayağa kaldırmaktır. Bursa'nın bugün çektiği sıkıntının sebebi, son 20-30 yıldır yapılan hatalardır. Ancak bundan sonra Bursa'nın menfaati için uygun olan doğru işler yapalım ve Bursa'yı tüm değerleriyle örnek bir kent haline getirelim istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?