4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan Bozbey 10 yılını değerlendirdi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni dönemde mahallelerde oluşturacakları platformlarla yöneten, denetleyen ve sorgulayan bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi.

Her adayın yüzde 50 şansı olduğunu ifade eden Bozbey, bir adım öne çıkanın Nilüfer'de ipi göğüsleyeceğini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geride bıraktığı 10 yılı ve gelecekle ilgili projelerini değerlendirdi. Gelecek dönemde yönetimsel anlamda farklı bir anlayış ortaya koyacak bir sistem hazırladıklarını ifade eden Bozbey, "Biz Nilüfer'de sadece başkanlık veya yönetim düzeyinde yönetme ve denetleme değil, mahallerde kurulacak bir platformun katkısıyla idarecilik anlayışı sergilemeyi hedefliyoruz. Oluşturulacak mahalle meclisi veya komitelerle birlikte denetleyen, yöneten, sorgulayan bir yönetim biçimini hayata geçirmeyi istiyoruz. Bu bir anlamda yetkileri paylaşma anlamına geliyor. Biz Nilüfer'i halkıyla birlikte yönetmek istiyoruz" dedi.

Göreve geldiği günden beri insan odaklı çalışmalara önem verdiğini ifade eden Bozbey, "İş başına geldiğimizde Nilüfer'in gelecek hedeflerini ortaya koyduk. Eğitim, bilim, spor, kültür sanat kenti olmak için kolları sıvadık. Bu alanlarda geride bıraktığımız 5 yıllık dönemde önemli hizmetlere imza attık. Bunlar yeterli değil. Bölgemiz yoğun göç alaması dolayısıyla ağırlıklı olarak alt yapı talepleri geliyor. Bunlar BUSKİ'nin işi ama yol teratuar, çalışmalarımız devam ediyor. Bu hizmetleri yaparken, her yaştan insanı düşünerek hareket ediyoruz. Hizmetlerimizde üst yapıları yapmaya devam edeceğiz. Biz her yaştan insana hizmet eden anlayışa sahibiz. Sosyal belediyecilik anlamında da önemli çalışmalara imza attık. 1. sınıfa giden çocuklara her gün ilçemizde 200 ml süt dağıtıyoruz. Gelecek nesilleri sağlıklı yetiştirmek için uğraşıyoruz. Son 10 yıldır Nilüfer'e önemli hizmetler verdik. Son 10 yılda değişimi yönettik ve devam edeceğiz. Her projede değişim başlattık. Yaptığımız başarılı çalışmaların sonucu Avrupa Kalite Ödülü'ne aday olarak, 28 Ekim'de Paris'te finale kadar yükseldik. Bu bizim için gurur verici bir olaydır" diye konuştu.

Nilüfer'in yapılaşma ve planlı gelişimiyle Türkiye'ye örnek bir belediye olduğunu ifade eden Bozbey, "Bugüne kadar ilçemizde yapılaşma hep planlı ve kontrollü olarak gelişti. 29 Mart'tan itibaren bağlanacak olan Hasanağa ve Kayapa beldelerinde TOKİ üretimi var. Ben toplu konutun kent merkezindeki dönüşümlerde fayda sağlayacağını düşünüyorum. Boş alanlarda değil de kent içerisinde kötü yapılaşmanın yeni düzene kavuşturulması için kullanılmasının yararlı olacağına inanıyorum. Şu anda ilçemizde TOKİ inŞaatları gibi bir talebimiz yok. Ama TOKİ'nin talebi olursa değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Seçimlerin demokratik bir yarış havasında gerçekleşeceğine inandığını kaydeden Bazbey, "Seçimlerde elbette rakip olacaktır. Bizde kendimizi sınayacağız. Rakiplerimizin halkın karşısına nasıl çıkacağını göreceğiz. Bizi zaten halk biliyor. Her adayın yüzde 50 şansı vardır. Bu şansı 51'e çıkartan ipi göğüsler. Halkımız bizi iki dönemdir sınadı ve yetki verdi. Bu dönemde de seçilip hizmete devam edeceğimize inanıyorum" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 12:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?