3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Bozbey destek istedi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde meslek odalarını ziyaret ederek destek istedi. Bozbey daha sonra pazarcı esnafıyla da buluşarak sıkıntılarına kulak verdi.

İlk ziyaretini üyesi olduğu İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'ne yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ardından Mimarlar Odası, Elektrik Mühendisleri ve Kimya Mühendisleri odalarını da ziyaret etti.

İMO'yu ziyaretinde kentteki kirliliğe karşı tüm odaların birlik olması gerektiğini belirten Başkan Bozbey, "10 yıldır sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm oda ve meslek örgütleriyle birlikte çalışıyor ve projeler üretiyoruz. Birlikte gerçekleştirilen pek çok proje sadece Nilüfer ve Bursa'ya değil, tüm Türkiye'ye örnek oldu" dedi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nin proje sahibinin de Nilüfer Belediyesi olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, "2010'da tamamlanacak olan yerleşke, akademik odaların tümünü bir araya toplayarak kent için daha iyi projeler üretilmesi ve geliştirilmesine ev sahipliği yapacak. Odalar kente sahip çıkmalı, kentin gelişim ve değişimine de katkı koymalıdır. Aynı zamanda meslek odaları hukuk tanımayan vaatlerde bulunarak insanlarımızı kandıran başkan adaylarına da tepki koymalı" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Nilüfer Belediyesi ile 10 yıldır örnek projelere imza attıklarını belirterek, projelerin gerçekleşmesinde Başkan Mustafa Bozbey'in katkısının büyük olduğunu ifade etti. Nilüfer'de belediye tarafından yaptırılan deprem envanter çalışmaları nedeniyle Bursa'da depreme en hazırlıklı belediyenin Nilüfer olduğunun altını çizen Başkan Necati Şahin, "Bursa'nın öncelikli sorunu ulaşım, kaçak yapılaşma ve çevre kirliliğidir. Ama unutulan bir gerçek var o da deprem. Bu konuda Nilüfer Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çalışma diğer belediyelere de örnek olmalı" şeklinde konuştu.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek ise Nilüfer Belediyesi'nin 10 yıldır yürüttüğü çalışmaların Bursa'daki belediyecilik anlayışını kökten değiştirdiğini belirterek, şehrin sosyal belediyecilik anlayışıyla Nilüfer'de tanıştığını ifade etti.

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Erdal Aktuğ ve Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Senem Emek de çalışmaları hakkında bilgi vererek, Bozbey'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

BOZBEY PAZAR ESNAFINI DİNLEDİ

Mahalle muhtarlarını, kahvehaneleri ve site sakinlerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit eden ve talepleri dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kez de Görükle, Altınşehir ve Beşevler pazar esnafını dinledi. Esnafla tek tek tokalaşan Başkan Mustafa Bozbey, ekonomik krizden bunalan pazarcılarla dertleşti.

Görüklelilerin büyük ilgi gösterdiği Başkan Mustafa Bozbey, kendisine en çok ulaşım sıkıntısının geldiğini belirterek, sıkıntıların çözümü için çalışmalara başladıklarını belirtti. Daha sonra bu kez de Altınşehir pazar yerini de gezerek pazarcı esnafına kulak veren Bozbey, Altınşehir pazar alanın üstünün kapatılacağının müjdesini verdi.

Seçimlerin hemen ardından ihaleye çıkarak çalışmaları başlatacaklarını kaydeden Bozbey, Nilüfer'deki tüm pazar alanlarının daha modern hale getirileceğini açıkladı. Son olarak Beşevler pazar alanını gezen Başkan Mustafa Bozbey, pazarcı esnafına altı otopark üzeride kapalı olacak olan yeni Pazar yeri çalışmaları hakkında bilgi verdi

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 10:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?