4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Başkan Bozbey'e sevgi seli

 Seçim gezilerine devam eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, site sakinleriyle bir araya geldi.
Barış Mahallesi Petek Sitesi, Karaman Mahallesi Kelebek Sitesi, İhsaniye Mahallesi Ortamkent ve Esra Sitesi sakinleriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşların övgü dolu sözleri karşısında oldukça duygulandı.

Kelebek Sitesi’nde Nemci Er isimli bir vatandaş, “Bizler buraya geleli 15 yıl oldu. O zamanlar burada ne ev, ne sokak, ne de yol vardı. Şimdi ise Bursa’nın en değerli semtleri arasında geliyor. Ben işim gereği pek çok kez yurt dışına gittim. Trafik kazalarını engellemek için orada yolları Nilüfer’de olduğu gibi planlı daraltıp yolun ortasına da yayaların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmesi için damla dedikleri sistemi uyguluyorlar. Bunun için Başkanımız Mustafa Bozbey’e ne kadar çok teşekkür etsek azdır. Artık çocuklarımız okullarına bu kavşaklar sayesinde daha güvenli gidiyor” dedi.

Ercan Öztek isimli bir vatandaş da Atatürk Kent Ormanı için Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ederken, Birgül Mayıl isimli emekli bir kadınsa, komşusunun evinin üzerine konan baz istasyonu için avukat desteği veren Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Başkan Mustafa Bozbey, "Baz istasyonları konusunda belediyelerin hiçbir yaptırım gücü yok. Telefon operatörleri devlet ile özel bir anlaşma yapıyor ve yerel belediyeleri bu konuda yok sayıyor. Açtığımız davalar ve kestiğimiz para cezalarını da iptal ediyorlar. Bu telefon operatörleri baz istasyonlarını şimdi de cami minarelerine, elektrik direklerine ve hatta BursaRay istasyonlarına yerleştiriyor” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in de ikamet ettiği İhsaniye Mahallesi Ortamkent ve Esra Sitesi sakinleriyle de bir araya gelen Bozbey, burada da Demirel’in övgü dolu sözleriyle karşılaştı. Toplantıda vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Yerinde yönetim anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. Burada amaç halkın yaşadığı mahalledeki sorunlara sahip çıkması ve yapılan hizmetlerde söz sahibi olmasıdır. Bu zor bir proje ama Nilüfer her zaman ilkleri ve örnekleriyle lider bir belediye olmuştur. Bu projeyi de hayata geçirecek güce sahiptir. İnanıyorum ki bu projemiz de Türkiye’de dalga dalga yayılacaktır” dedi.

Milletvekili Kemal Demirel de, Bozbey’in din, dil ve siyasi ayrım yapmadan her mahalleye aynı şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirterek, “Sosyal belediyeciliğin Türkiye’deki öncüsü Mustafa Bozbey’dir. Nilüfer’e yaptıkları yapacaklarının da teminatıdır. 10 yıldır ticaret hayatından vazgeçip gecesini gündüzünü Nilüfer’e harcayan böylesine alnı açık, yüreği temiz bir başkan daha Türkiye’de yoktur” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?