3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Bozbey'e sıcak karşılama

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 29 Mart seçimlerinden sonra Nilüfer Belediyesi’ne bağlanacak beldelere yaptığı ziyaretlere devam ediyor.

Bozbey, Gölyazı, Görükle ve Akçalar'dan sonra bu kez Hasanağa beldesini ziyaret etti.

Çalı Belediye Başkanı Ali Karamık, CHP Nilüfer İlçe Bakanı Metin Çelik, Akçalar Belediye Başkanı Mustafa Tanlak, Hasanağa Belediye Başkanı İbrahim Sincanlı ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlar Bozbey’e ilgi gösterdi.

Bozbey, beldelerin ihtiyaçlarını bildiklerini ve buna göre planlamalar yaptıklarını belirtti. Özellikle Hasanağa Beldesi’nde kutlanan Enginar Festivali’nin daha kapsamlı bir şekilde yapılacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de ne yaptıysak, aynısını beldelerimize, yani yeni mahallelerimize de yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yöre insanının dilek ve şikayetlerini bu yörenin evladı olan ben çok yakından takip ediyor ve biliyorum. Hasanağa’nın Nilüfer’e bağlanmasıyla emlak ve arsa vergilerinde herhangi bir artış olmayacak” dedi.

Bir vatandaşın “yörenin en büyük gelir kaynağı tarım ve hayvancılık bu konuda çalışmalarınız var mı” sorusuna Başkan Mustafa Bozbey, “Beldelerimiz tarım hayatının sürdüğü yerlerdir. Buraları göz ardı edemeyiz. Kendi ihtiyaçlarımızı üretemezsek, dışarıya bağımlı hale geliriz. Amacımız tarımı ve hayvancılığı desteklemek ve modernize edecek projeleri hayata geçirmek. İlk olarak da yörenin toprak analizini yaptırarak, bu bölgede en çok hangi tarımsal ve hayvansal ürün elde edilir bunun tespitini yapacağız ve siz vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Bir vatandaşın “Çamaşır makinesi verecek misiniz?” sorusuna ise Bozbey, “Biz vatandaşlarımıza yüreğimizi veriyoruz. Çamaşır makinesi değil. Hasanağa Beldesi’ne ve belde insanına sahip çıkma sözü verebiliriz. Yöre insanımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza parklar, spor salonları ve mesleki kurslar açma sözü verebiliriz. Biz Hasanağa’ya 24 saat hizmet etme sözü verebiliriz” şeklinde konuştu.

Hasanağa Beldesi’nde ve çevresinde çok sayıda taş ve mermer ocağı olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, 10 yıldır Nilüfer sınırları içerisinde bir tek taş ve mermer ocağının açılmasına izin vermediklerini belirterek, “Taş ve mermer ocakları için hiç de iyi şeyler düşünmüyorum. Nilüfer’de açmak istediler, kabul etmedim. Dinlemediler, mahkemeye gittiler, ama yine de Nilüfer’de taş ve mermer ocağı açamadılar. Şimdi de Nilüfer’e bağlanacak yeni beldelerimizde yeni ocaklar açılmayacağının sözünü veriyorum. Hele hele tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölgelerimizde buna katiyen izin veremem. Bu ocakların kapatılması ve azaltılması için çalışmalarımıza şimdiden başladık” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 20:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?