3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Dündar muhtarlarla buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve meclis üyeleri ile bürokratların da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Dündar, muhtarlara, önümüzdeki 5 yıllık dönemin yoğun geçeceğini ve bu süreçte sürekli muhtarlarla iletişim halinde olacaklarını söyledi. Dündar, “Siyasete ilk atıldığımız dönemde ilk görüştüğümüz kesimlerden biri muhtarlardı. Belediye başkan adayı olunca yine muhtarlara gittik, meselelerini dinledik. Şimdi çözüm için gideceğiz" dedi.

Dündar, muhtarların demokrasi ve idari sisteminin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çekti. Muhtarların hem vatandaşı hem devleti temsil ettiğini ifade eden Başkan Dündar, “Vatandaşla doğrudan muhatap olan muhtarlar, sıkıntıları, aksaklıkları en iyi bilen kişilerdir. Dolayısıyla muhtarlarımız bizim için vazgeçilmezdir. Dertlerini, sorunlarını tespit edip birlikte çözüm üreteceğiz. Elbette tüm çözümler belediye imkanları dahilinde olacak. Dolayısıyla bir öncelik belirlenecek. Ama bizim tek hesabımız, tek düşüncemiz, en iyi hizmeti nasıl sunabilirizi bulmak. Bunun için kesintisiz iletişim halinde olacağız.” diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil ise, “Mahallelerimizin sorunlarını paylaşmak ve çözümler üretmek için kesintisiz iletişim kurmak gerek. Daha önce belediye yöneticileri ve 5-6 veya daha fazla mahallelerin muhtarlarından oluşan gruplarla toplantılar yapıyorduk. Bu toplantıların yeni dönemde de sürmesini bekliyoruz” dedi.

Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan da, kaynakların önceliklerinin tespit edilmesi noktasında muhtarlardan yararlanmanın belediye yöneticileri için olmazsa olmaz olduğuna dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?