2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Başkan Şahin, çocukları sevindirdi

Bursa'da Ramazan ayı boyunca iftarını yardıma muhtaç aileler, şehit yakınları, gaziler, engelliler ve muhtarlarla açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, son olarak yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara da bayram sevinci yaşattı. 

Başkan Şahin, Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk esirgeme kurumlarında kalan 6 -12 yaş arası miniklerle iftar yaptı. As Merkez’de gerçekleştirilen iftar öncesinde yaklaşık 100 çocuk Starpark’taki oyuncaklarda gönüllerince eğlendiler. Saatler süren eğlencede, oyuncaklara binmek için birbirleriyle yarışan minikler, yorgunluklarını ise iftar sofrasında Başkan Şahin’le sohbet ederek attı. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen minikler, Başkan Şahin’e giydikleri Bursaspor formalarını da imzalattı. 

Başkan Hikmet Şahin, Ramazan ayı boyunca aşevinden, muhtarlara, şehit ailelerinden, engellilere kadar iftar sofrasını halkın tüm kesimleriyle paylaştıklarını, bugün de kimsesiz çocuklarla aynı masada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Belediyeciliğin yalnızca, yol açmak, köprü yapmak, su bağlamak olmadığının altını çizen Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile kimsesizlerin kimi olmaya toplumun her kesiminin ihtiyaçları noktasından kanat germeye çalışıyoruz. Bu çerçevede Ramazan ayı boyunca aşevinde her akşam 4 bin kişi için iftar sofrası kurduk. 7 bin aileye erzak yardımında bulunduk. Ayrıca 2 bine yakın üniversite öğrencisine gelecekleri kuracakları eğitimlerini alabilmeleri için burs veriyoruz. İhtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine ise kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Sağlık ocaklarımızda ücretsiz muayene ve ilaç temini sağlıyoruz. Gezici sağlık aracımızla doktorlarımız hastanın ayağına gidiyor. Bunlar sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örnekleri” şeklinde konuştu. 

İftar sonrası eşi Neriman Şahin’le birlikte çocuklara hediye dağıtan Şahin’e, minikler ellerini öperek teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 11:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?