3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Şahin,İspanya’’ya gidiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Barselona’daki dünyada örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesi ile çamur kurutma tesisinde yapacağı incelemenin yanı sıra 9. Avrupa Kültürü Konferansı’na katılmak üzere yarın İspanya’ya gidiyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu Avrupa Şehirler Birliği’nin Barselona’da düzenlediği 9. Avrupa Kültürü Konferansı’na katılacak olan Başkan Şahin’e meclis üyeleri İdris Uysal, Süleyman Taşar ve Ali Hasan Yoluç’ta eşlik edecek. 43 ülkeden yaklaşık 400 konuğun davet edildiği, göç, küreselleşme, çok kültürlülük ve kültürlerarası diyalog konuları ele alınacağı konferansta Türkiye’den Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nedret Kuan Burçoğlu’nun da Avrupa kültürünün Türkiye’nin modernleşme sürecine etkisi ve Avrupa mirası konusunda bir bildiri sunacağı belirtildi. 

Şahin ve beraberindekiler İspanya’da ayrıca Barselona’da gerçekleştirilen dünya çapında ses getiren Ciutat Vella Kentsel Dönüşüm Projesini de yerinde inceleyecek. Başkan Şahin, 27 Ekim tarihine kadar sürecek İspanya programında El Prat del Llobregat bölgesinde faaliyet gösteren dünyada örnek gösterilen çamur kurutma tesislerinde de incelemelerde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 18:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?