3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Şahin şehit ailesini ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Avrupa Şehirler Birliği’nin Barselona’da düzenlediği 9. Avrupa Kültürü Konferansı için gittiği İspanya programı sebebiyle cenazesine katılamadığı Bursalı şehit Samet Saraç’ın ailesini ziyaret etti. 

Eşi Neriman Şahin ile birlikte Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Samet Saraç’ın Soğanlı Mahallesi’nde oturan babası Mustafa Saraç’ı ziyaret eden Başkan Şahin, aileye ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Şehit babası Mustafa Saraç, bundan sonra oğlunu kaybetmenin acısından çok şehit vermenin şerefi ile yaşayacaklarını söyledi. Başkan Şahin de, birçok ailenin oğullarını kötü yolda kaybettiklerini hatırlatarak, “Bizler Samet’i şehit verdiğimiz için üzülüyoruz. Acı gibi görünüyor. Ama o eriştiği şahadet mertebesi ile bizleri imrendirecek” dedi. Şehidin eniştesi Ferat Batı ise, “Şehit olacağını rüyasında görmüş bize de anlatmıştı. Bayram tatili için geldiğinde hepimizle helalleşti. Bugün öldüğü için üzülüyoruz. Ama yarın bizde öldükten sonra onun şefaatini bekleyeceğiz” diyerek, acılarını yüreklerine gömdüklerini söyledi. 

Başkan Şahin, şehidin kardeşi Sunay ve baba Mustafa Saraç ile birlikte evinde Samet’e ait olan eşyaların yer aldığı köşede fotoğraf çektirerek, “Bu fotoğrafı evime asacağım” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 17:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?