1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkan Şahin'den BUSMEK ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kentte var olan insan gücü potansiyelinin niteliklerini artırmak ve bireylerin eğitilerek gelişimini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak düzenledikleri Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (BUSMEK) bekledikleri hedefe ulaştıklarını söyledi. 

Başkan Şahin, BUSMEK'in önümüzdeki hafta yapılacak olan sertifika sınavı heyecanı içindeki kursiyerlerini ziyareti ederek, moral verdi. Başkan Şahin, BUSMEK Vatan Kurs Merkezi'nde ilk olarak okuma-yazma eğitiminin verildiği sınıftaki kursiyerleri bulunduğu sınıfı gezdi. Okuma-yazma öğrenen yaşları 33 ila 78 arasında değişen kursiyerler, Başkan Şahin'i öğretmenlerinin tahtaya yazdığı 'Başkanım hoş geldiniz' yazısını yüksek sesle okuyarak karşıladı. Şahin, yeni okuma yazma öğrenen kursiyerlerle sohbet ederek, bazılarının durumunu öğrenmek için yazı yazdırıp, kitap okuttu. 74 yaşındaki Şaziye Şahin, tahtaya 'Sayın başkanımız hoş geldiniz Hikmet Şahin' yazdı. Başkan Şahin, "Bize ne mutlu ki, yaşları biraz ileri ama gönülleri genç hemşehrilerimizin okuma-yazma öğrenmelerine vesile olduk. Gözlerinizde, hedeflediğiniz bir şeyi başarmanın verdiği gururu görüyorum. Öğrenme azminizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Siz öğrenmenin yaşının olmadığını, biz de beşikten mezara kadar hizmet anlayışımızı gösterdik. Hizmetlerimiz artarak devam edecek" diye konuştu.
BUSMEK'i Bursalılar'ın niteliğini artırmak, sanatsal alanda beceri kazandırmak, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatmak, iş dünyasına kalifiye personel yetiştirmek, istihdam oluşturmak ve bireylerin sosyal adaptasyonunu sağlamak gibi hedeflerle başlattıklarını belirten Başkan Şahin, "Bugün kursiyerlerin kazandıkları beceri ve ürettikleri eserleri görünce mutluluğum bir kat daha arttı" dedi. 

BUSMEK'e 10 bine yakın başvuru yapıldığını, imkanları çerçevesinde 4 bin 200 kişiye 10 ayrı semtte açtıkları merkezlerde 24 branşta eğitim verildiğini anlatan Başkan Şahin, mesleki ve teknik eğitimlerin yanı sıra kültürel gelişime yönelik sanat derslerindeki kursların 4 bin 200 hemşehrimizin ve ailelerinin yarınlara umutla bakmasını sağladığını belirtti. 

Kursiyerlerden kısa sürede 125 kişinin BUSMEK'te aldığı eğitim sayesinde çeşitli işlerde çalışmaya başladığını büyük bir mutlulukla öğrendiğini ifade eden Şahin, "Kursiyerlerimiz önümüzdeki haftadan itibaren sertifika sınavına girecekler. Bir sezon boyunca öğrendiklerinden sınava tabi tutulacak olan kursiyerlerden başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alarak bilgilerini taçlandıracaklar. Ben kurslarda emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere, yöneticilere, belediyemizin çalışanlarına teşekkür ediyor, hemşehrilerimizin kurslarda edindikleri yeni kazanımlarla yeni ufuklara doğru yol almalarını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Uygarlığın gerçek ölçüsünün o ülkenin insanlarının niteliği olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz bir tarafta yatırımlarla Bursamız'ı yaşanabilir ve daha çağdaş hale getirirken, diğer taraftan ülkenin kalkınmasındaki en büyük ihtiyaç olan nitelikli insanlarımızın sayısını da bu tür projelerle artırıyoruz. Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur? Biz gideceğimiz yeri biliyoruz. Bursa'yı havasıyla, suyuyla, ovasıyla, insanıyla marka bir kent için yola çıktık. Bir ülkenin kalkınması nitelikli insanların sayısının artmasıyla mümkündür. Nitelikli kişilerin artmasıyla milletimiz dolayısıyla devletimiz kalkınacaktır. Biz de bu amaçla, Bursa'yı kalkınan Türkiye'nin bir yıldızı yapmak için çalışıyoruz. Azim ve kararlılıkla da bunu başaracağız." 

Okuma yazma öğrenenlere kitap hediye eden Başkan Şahin'e el sanatları bölümü kursiyerleri hatıra olarak el işlemesi kahve örtüsü verdi. Başkan Şahin, "Kahve içerken sizleri hatırlayacağım" diyerek kursiyerlere teşekkür ederken, bilgisayar bölümünde ise Mine Yaman isimli öğrencinin power point programında hazırladığı 'Atatürk' konulu sunumu izledi. Yaman, Başkan Şahin'e "Kurslar pahalı olduğu için bilgisayar öğrenemiyordum. Burada bize bu imkanı ücretsiz olarak sağladığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 16:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?