3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkan Şahin'den kandil aşuresi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kadir Gecesi sebebiyle Orhangazi Parkı’nda on binlerce kap aşure dağıttı. 

Başkan Şahin, Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Orhangazi Parkı’nda, aşure kazanının başına geçerek, vatandaşlara kendi eliyle aşure ikram etti. Geçmişten gelen bu geleneğini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şahin, “İftarlarıyla, sahurlarıyla, teravileriyle ve bizi geçmişe götüren Temaşa-i Ramazan etkinlikleriyle Ramazan ayının sonuna geldik. Güzel bir ay yaşadık. Mübarek Kadir gecesinin tüm İslam ve insanlık alemine, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kandiliniz mübarek, aşureniz afiyet olsun” diye konuştu. 

Birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dayanışma kavramlarının günümüzde daha da önem kazandığını hatırlatan Şahin, “Bolluğun, bereketin, paylaşmanın ve şükrün simgesi olan aşure geleneğini bundan sonra da devam ettireceklerinin altını çizdi. 

Aşure dağıtımının ardından Orhangazi Parkı’nda gezen ve vatandaşlarla kandilleşen Başkan Şahin, halkın sıkıntılarını dinlemeyi de ihmal etmedi. Dağıtılan aşureleri afiyetle kaşıklayan vatandaşlar ise büyük projelerin yanı sıra sosyal yaşamdaki hassasiyetlere de önem veren ve halktan kopmayan Başkan Şahin’e teşekkür etti

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 11:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?