6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Başkana yanlış gözaltı!

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliği nedeniyle gözaltına alındı, yanlışlık anlaşılınca serbest bırakıldı.

Bursa'da, 2005- 2007 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'ndeki ihalelere fesat karıştırılması iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Avukatlarının başvurusu üzerine Emniyet yetkilileri, Savcılık tarafından kendilerine verilen ‘İbrahim Yazıcı’ isminin Bursaspor Başkanı olmadığını, aynı ismi taşıyan bir inşaat firması sahibi olduğunu belirledi. Yaklaşık 6 saat gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Yazıcı, Emniyet'ten çıkışında yaptığı açıklamada, “Yanlışlık olduğunu söyleyip özür dilediler. Valla ‘Pardon’ filminden de ileri bir durum yaşadık. İnsanı böyle bir yere ifadeye çağırırken birçok inceleme yapılması lazım” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, İbrahim Yazıcı'nın yanı sıra, aralarında Anavatan Partisi'nden Bursa eski Milletvekili Mehmet Gedik, daha önce Uludağ Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı yapan Sakarya Bayındırlık Müdürü Salih Taç, müteahhit Mehmet Ensarioğlu'nun da bulunduğu 11 kişi, bugün saat 09.30 sıralarında gözaltına alındı.
2005- 2007 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'ndeki ihalelere fesat karıştırılması iddialarıyla ilgili gözaltına 11 şüphelinin, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün Acemler’deki binasında ifadesinin alınmasına başlandı.

AVUKATTAN İTİRAZ: İSİM BENZERLİĞİ VAR

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın gözaltına alındığını öğrenip hemen Emniyet'e gelen Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi avukat Öztürk Yazıcı, olayın detayları hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“2005 yılında Uludağ Üniversitesi’nde yapılan ihaleyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yapılan telefon görüşmelerinde ‘İbrahim Yazıcı’ ismi geçmiş. Bundan dolayı bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilmiş. Kendisi aracı ve şoförüyle Emniyet'e geliyor. Şüpheli ve sanık sıfatı söz konusu değil. İfadesi alındıktan sonra serbest kalmasını bekliyoruz” dedi.
Birtakım görüşme ve incelemeler yapan avukat Öztürk Yazıcı, daha sonra ortada büyük bir yanlışlık olduğunu açıkladı. Öztürk Yazıcı, “İbrahim Yazıcı bir isim benzerliği yüzünden Emniyet'e davet edilmiş. Soruşturma kapsamında bir inşaat firması sahibinin yerine Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı Emniyet'e davet edilmiş. Bu durumun düzeltilmesi için girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.
Bu arada, İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı, Bursaspor yöneticileri de Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek gelişmeleri yakından takip etti.

‘PARDON FİLMİNDEN DAHA İLERİ BİR DURUM YAŞADIK’

Emniyet Müdürlüğü önünde büyük bir hareketlilik yaşanırken, avukatların yoğun temaslarının ardından savcılık yetkilileri ortada bir yanlışlık olduğunu saatler sonra fark edip, Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle temas kurdu. Yapılan inceleme ve görüşmelerin ardından diğer 10 şüpheli ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, saat 15.30 sıralarında serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışında açıklama yapan İbrahim Yazıcı, asıl açıklamayı yetkililerin yapması gerektiğini belirterek, “Tamamen isim benzerliğinden olan bir konudan dolayı benim de bilgime müracaat edildi. Durum bu kadar. İfade verdik. Kendileri de çıkarken, yanlışlık olduğunu söyledi ve özürlerini dilediler. Kendilerinden gereken bilgiyi alın” dedi.

İbrahim Yazıcı, bir gazetecinin “Ortada ‘Pardon’ filmine benzer bir durum mu var?” sorusu üzerine de “Valla ‘Pardon’ filminden de ileri bir durum yaşadık. İnsanı böyle bir yere ifadeye çağırırken bir çok inceleme yapılması lazım” dedi.
Yazıcı, “Yanlışlıkla gözaltına alınmanızla ilgili hukuki işlem başlatacak mısınız?” sorusuna da “Bakacağız” yanıtını verdi. Gazetecilerin, “Kasıt olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna karşılık Yazıcı, “Bilmiyorum yetkililere sorun cevap versinler” dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılan İbrahim Yazıcı, daha sonra Demirtaş Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Bursaspor'a bağışladığı otobüsün teslim törenine gitti.

EMNİYET: SAVCILIK BİLDİRDİ SERBEST BIRAKTIK

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise soruşturma kapsamında Savcılık tarafından hazırlanan dosyanın kendilerine 15 gün önce verildiğini belirterek, “Dosyadaki soruşturmada ‘İbrahim Yazıcı’ adı çıktı. Bugün yapılan gözaltılar, bize verilen bilgiler doğrultusunda yapıldı. Dosyada adres olarak belirtilen kişi bu İbrahim Yazıcı'ydı. Avukatlarının savcılığa yaptığı itirazı sonucu isim karışıklığı fark edildi ve durum bize bildirildi. Biz de serbest bıraktık” dedi.

Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi avukat Öztürk Yazıcı ise 6 saat süren isim karışıklığı gözaltısının sonrasında yaptığı açıklamada, “Biz olayın bu şekilde olduğunu söylemiştik. Ortada bir yanlışlık oldu. Başkanımızla aynı adı taşıyan bir inşaat şirketi sahibiyle karışıklık olmuş” dedi.
Emniyet yetkilileri, olayda adı geçen inşaatçı İbrahim Yazıcı'nın şimdilik gözaltına alınmadığını kaydetti.
Gözaltına alınan diğer şüpheliler Mehmet Gedik, Salih Tunç, Mehmet Ayter, Mehmet Ensarioğlu, İmdat Gürdüzoğlu, Burhan Kuru, Selahattin Gören, Cemil Özmen, Mehmet Özsavcı, Engin Çelik'in sorguları ise devam ediyor.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın Uludağ ve Marmaris’te turistik otelleri bulunuyor. 20'nci dönemde Bursa, 21'inci dönemde de Muğla Milletvekilliği de yapan Yazıcı 2008 yılından beri Bursaspor Başkanlığı görevini yürütüyor.

..
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 12:47:38
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 16:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?