1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkan'dan kavşak müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, inşaatları devam eden Esentepe, Polis Okulu ve Acemler kavşaklarını söz verdikleri süreden 1 ay önce hizmete açacaklarını belirterek, "Bursa'nın 5'i bir yerde gerdanlıkları 3 kavşakla, Batı ve Doğu Arıtma Tesisleri'nin resmi açılışını Eylül ayında Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan yapacak" dedi. 

Başkan Şahin, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın yeni yönetim kurulunu, İl Başkanı Hayrettin Çakmak'la birlikte kabul etti. Başkan Şahin, Bursa'nın tarihinin en büyük belediye yatırımlarının yapıldığını bir dönemi yaşadığını, yıllardır "yapılamaz" ve "olmaz" denilenleri bir bir başardıklarını söyledi. Göreve geldikten sonra Yüksek İhtisas'ta ilk kavşak inşaatına başladıklarında "Yine yıllarca yollar kazılı kalacak" şeklinde vatandaşların haklı serzenişte bulunduklarını hatırlatan Şahin, "Yolların yıllarca kazılı olmayacağını ve 3 ayda bitirileceğini açıkladığımızda 'Hayır bitmez' denildi. Neden? Çünkü hemşehrilerimiz sürekli ertelenen ve verilmesine rağmen yerine getirilmeyen sözlerden dolayı artık yönetimlere olan inançlarını kaybetmişlerdi. Biz bundan dolayı Bursa'da bir zihniyeti değiştirdik. Artık hemşehrilerimiz şuna inanıyor: 'Büyükşehir başlıyorsa bitirir'. Bursa'da Yüksek İhtisas, Acemler, Merinos, Santral Garaj Kent Meydanı gibi birçok 'olmaz' denilen yatırımı hayata geçirdik. Biz Bursa'nın sıkıntılarını çözmek için azimliyiz" diye konuştu. 

İnşaatları devam eden Esentepe, Polis Okulu ve Acemler Kavşakları'nı söz verdikleri süreden 1 ay önce hizmete açacaklarını söyleyen Şahin, 3 kavşakla birlikte Bursa'nın en büyük çevre yatırımı Batı ve Doğu Arıtma Tesisleri'nin resmi açılışını Eylül ayında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yapacağını bildirdi. Şahin, "Bursa'nın ne sorunu varsa, çözümü için karar alıyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken de 'O belediye bizim partinin', 'Bu belediye bizim partiden değil' diye bir anlayış içinde hiçbir zaman olmadık. Bakın Nilüfer'de belediye başkanı başka bir partiden. Ama biz en büyük yatırımlarımızı yine bu ilçeye yapıyoruz. Orhaneli, Acemler, Esentepe, Beşevler Kavşakları, Ata Bulvarı, Orhaneli ve İzmir Yolu kent girişleri, Çalı Yolu, BursaRay C etabıyla BUSKİ'nin altyapı yatırımlarını 2 yıl içinde yaptığımız ve yapmayı planladığımız yatırımlardan. Bu yatırımlarında yaklaşık maliyeti 221 milyon YTL. Bunlar hizmette particilik yapmadığımızın en güzel göstergesi. Ben Bursa'nın Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bana büyük haz veren yatırımlarımızla Bursa'ya sınıf atlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu da 2 yılda gerçekleştirdiği yatırım ve ilçelerine verdiği önemden dolayı Başkan Hikmet Şahin'e teşekkür etti. Düvencioğlu, Başkan Şahin'le birlikte Bursa'da trafik sorunun tarihe karışacağına, şehrin yıllardır çözülemeyen sıkıntılarının biteceğine inandıklarını kaydetti. AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak ise Bursa'ya tarihinde bu kadar yatırım yapılmadığını ve projelerin zamanında bitirilemediğine dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 16:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?