6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Başkanın kızı zimmetten tutuklandı

BAŞKANININ BANKACI KIZI, ZİMMET İDDİASIYLA TUTUKLANDI

Mudanya Belediye Başkanının kızı, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı bankanın yaklaşık 2 milyon lirasını zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün, uluslararası bir bankanın Bursa şubesinde Kurumsal Pazarlama Yöneticisi olarak görev yapan kızı İ.A.Ü.'nün (37), geçen yıl Nisan ayında yapılan bankanın iç denetiminde zimmetine yaklaşık 2 milyon para geçirdiği belirlendi. Bursalı ünlü işadamları H.K. ve S.D.'nin hesaplarındaki paraları uzun vadede dekont ve sahte imzalarla zimmetine geçirdiği öne sürülen İ.A.Ü'nin, bu paranın tamamını olayın ortaya çıkmasının ardından bankaya ödediği belirlendi.

Olayın ardından bir raporla durumu savcılığa bildiren banka yetkilileri, İ.A.Ü.'nün bankaya verdiği zararı tanzim ettiği gerekçesiyle şikayetçi olmadı. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 162. maddesi gereği kimse şikayette bulunmadığı için İ.A.Ü. hakkındaki soruşturma rafa kaldırıldı. Fakat dosyanın gönderildiği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) İ.A.Ü.'nün cezalandırılması gerektiğini raporlarıyla bildirdi.

Bunun üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri; İ.A.Ü.'nün yakalanması için alarma geçti. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan İ.A.Ü.'nün kentin en lüks dairelerinin yer aldığı bir sitede oturduğu belirlendi. Evine yapılan baskınla yakalanan banka müdür yardımcısı İ.A.Ü., "zimmet" suçundan adliyeye sevk edildi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan İ.A.Ü. suçsuz olduğunu söylese de sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Bu arada İ.A.Ü.'nun gözaltına alındığını öğrenen Belediye Başkanı Hasan Aktürk adliyeye gelerek kızını bir an olsun yalnız bırakmadı. Cezaevine gönderilirken sorulan tüm soruları cevapsız bırakan İ.A.Ü.'nün kuyumculuk yapan eşi de tutuklama haberiyle yıkıldı.

BAŞKANININ BANKACI KIZI, ZİMMET İDDİASIYLA TUTUKLANDI
BAŞKANININ BANKACI KIZI, ZİMMET İDDİASIYLA TUTUKLANDI
BAŞKANININ BANKACI KIZI, ZİMMET İDDİASIYLA TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 11:07:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 13:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmethayri IP: 88.236.48.xxx Tarih : 22.04.2010 03:10:00

Bu  haberi Mudanya,nın yerel gazeteleri yazmaya,vermeye cesaret edemediler.Mudanya gen .tr haberi koydu ,kaldırdı.bütün Mudanya da gazetecilik yapan veya gazeteciyim diye geçinen babayiğitleri kınıyorum.Ayrıca acıyorum.