6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Başkanın kızına 15 yıl hapis istemi

ZİMMET SUÇUNDAN TUTUKLANAN BAŞKANIN KIZINA 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bursa'da kurumsal pazarlama müdürü olarak çalıştığı bankanın yaklaşık 2 milyon lirasını zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Mudanya Belediye Başkanı'nın kızı hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün uluslararası bir bankanın Bursa şubesinde kurumsal pazarlama müdürü olarak görev yapan kızı İ.A.Ü.'nün (40), geçen yıl nisan ayında yapılan bankanın iç denetiminde zimmetine yaklaşık 2 milyon para geçirdiği belirlendi. Bursalı ünlü işadamları H.K. ve S.D.'nin hesaplarındaki paraları uzun vadede dekont ve sahte imzalarla zimmetine geçirdiği öne sürülen İ.A.Ü'nün, bu paranın tamamını olayın ortaya çıkmasının ardından bankaya ödediği belirlendi.

Olayın ardından bir raporla durumu savcılığa bildiren banka yetkilileri, İ.A.Ü.'nün bankaya verdiği zararı tanzim ettiği gerekçesiyle şikayetçi olmadı. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 162. maddesi gereği kimse şikayette bulunmadığı için İ.A.Ü. hakkındaki soruşturma rafa kaldırıldı. Fakat söz konusu bankada çalıştığı belirlenen bir kişi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Denetim Daire Başkanlığı'na isimsiz ve imzasız bir ihbar mektubu gönderdi. Bunun üzerine BDDK yaptığı incelemede şüpheli

İ.A.Ü.'nün 7 ayrı işlemle zimmetine 1 milyon 294 bin 990 lira, 381 bin 650 dolar ve 45 bin 795 euro geçirdiğini raporlarıyla belirledi.

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İ.A.Ü.'nün yakalanması için alarma geçti. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan İ.A.Ü.'nün kentin en lüks dairelerinin yer aldığı bir sitede oturduğu belirlendi. Evine yapılan baskınla yakalanan banka müdür yardımcısı İ.A.Ü., "zimmet" suçundan adliyeye sevk edildi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan İ.A.Ü., suçsuz olduğunu söylese de sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 20 Nisan'dan beri tutuklu olan İ.A.Ü hakkındaki soruşturma sona erdi. Savcılık, başkanın kızı hakkında, "nitelikli zimmet ve özel belgede sahtecilik" suçlarından toplam 15 yıla kadar hapis istedi. 9 sayfalık iddianamede, ihbar mektubu, ve bankanın genel müdürlüğü tarafından hazırlanan ihbar yazısı, Teftiş Kurulu Başkanlığı İnceleme ve BDDK soruşturma raporları, mağdur ve ve şüpheli ifadelerine yer verildi.

Şüpheli İ.A.Ü. önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Duruşmaya mağdur olarak da söz konusu banka ile Bursalı ünlü işadamları S.D. (55), H.K. (66) ve F.S.K. (54) ile iki fabrikanın yetkilileri katılacak.

ZİMMET SUÇUNDAN TUTUKLANAN BAŞKANIN KIZINA 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 09:53:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 16:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?