1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Başkanın paralarını öğrenciler buldu

Bursa'da 2 ilköğretim okulu öğrencisi, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşinin düşürdüğü ve içerisinde 150 Avro, 13 Dolar ile bin 160 YTL para bulunan cüzdanı karakola teslim etti.
 
Edinilen bilgiye göre, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe, Yıldırım İlçesi'nde bulunan evine girerken, içerisinde 150 Avro, 13 Dolar, bin 160 YTL para, eşinin ve kendisinin kimliğinin bulunduğu cüzdanını düşürdü. Bu sırada evde yemek yedikten sonra top oynamak için arkadaşlarını çağırmaya giden Yıldırım İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Uzay Can Baynal (12) ve Cansu Tezulaşan (12), yerdeki cüzdanı fark etti. Cüzdanı bir süre alıp almama konusunda tereddüt eden öğrencilerden Baynal, cüzdanın çalıntı olduğunu düşünerek, parmak izin çıkmasın diye kazağı ile cüzdanı tutarak yerden aldı.
 
Ardından sınıf arkadaşı Cansu Tezulaş'la cüzdanın sahibini aramak isteyen Baynal, küçük oldukları için cüzdanı büyüklerin alabilecekleri düşüncesiyle bundan vazgeçerek, Yıldırım Polis Karakolu'na gitti. Burada içinde yüklü miktarda para bulunan cüzdan bulduklarını söyleyen öğrenciler, polisleri bile şaşırttı. Polis, belediye başkanının eşine ulaşarak, cüzdanının bulunduğunu söyledi.
 
Polislerin araması üzerine cüzdanını düşürdüğünü fark eden Hüsniye Altepe, örnek öğrenciler Uzay Can Baynal (12) ve Cansu Tezulaşan'ı (12) çeyrek altınla ödüllendirdi. Rahatsız olduğu için karakola gelemeyen Hüsniye Altepe'nin cüzdanı, Nurten Aydın isimli arkadaşına teslim edildi. Aydın, altınları öğrencilere verip kendilerine teşekkür etti.
 
Mobilyacı babanın 2 çocuğundan büyüğü olan Uzay Can Baynal (12), cüzdanı bulduğunda önce korktuğunu söyleyerek, "Kimlikte gördüğümüz insan biraz yaşlıydı. Bu paraya ihtiyacı olabileceğini, belki maaşı olabileceğini düşündük. Belki bir hastanın ameliyat parasıdır diye düşünerek, parayı karakola götürdük. Aileme böyle bir şeyin olduğunu söyleyince bana inanmadılar" diye konuştu.
 
Bir koltuk fabrikasında işçi olarak çalışan babanın tek çocuğu olan Cansu Tezulaş ise, "Top oynamak için arkadaşımızı çağırmaya gidiyorduk. Kısa yol varken uzun yolu tercih ettik. Sokak üzerinde 2 ıslak mendil ve ardından cüzdanı gördük. Önce arkadaşım parmak izi çıkmasın kazağıyla eline eldiven yapıp aldı. Apartmanları dolaşalım belki sahibini buluruz dedik. Sonra da büyükler bu cüzdan benim diyerek elimizden alır diye korkarak, cüzdanı karakola götürdük" diye konuştu.
 
Yıldırım İlköğretim Okulu 6-C sınıfı öğrencilerinden Cansu Tezulaşan'ın okulunda 2 yıl üst üste onur öğrencisi seçildiğini söyleyen Okul Müdürü Ali Ertürk, "Kendileriyle gurur duydum. 2 öğrencimizin bu davranışı büyüklere ders olsun. Bu öğrencilerimize onur belgesi vereceğiz" dedi.
 
Cüzdanı polise teslim ettikten sonra Yıldırım İlköğretim Okulu'ndaki 6-C sınıfına giden öğrenciler, arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. Sınıf arkadaşlarının tebrik yağmuruna tuttuğu öğrenciler, bu örnek davranışlarıyla takdir topladı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 13:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu tezulaşan IP: 88.246.97.xxx Tarih : 21.12.2006 16:15:30
ben cansu tezulaşanım istiyorsanız inanmayın.ben bu işi para için değil bize ailemizin okulumuzn ve öğretmenlerimizin verdiiği bilgiler sayesinde yaptık.cahil bir insan olsaydı o parayı alırdı.ben aslında hüsniye altepeyi görmek istiyodum ve recep altepeyi ama ikisi de meşgulmüş.bu yüzden onaları göremedik.ama en kısa sürede görmek istiyorum.ikisinin de ellerinden öpüyorum.gerçekten ben cansuyum istiyosanız inanmayın ama ben cansuyum isiyosanız sorun arştırın.ben ilk defa gazateye,televizyona,internete haber olarak çıkmıştım.ben karakolda konuşurken birazcık heyecanlandım tabiki......ama sonra grçti heyecanım.bana bu çeyrek altını değil de 100 milyon ya da daha düşük para verselerdi ben bu paranın 50sini bizim okula 50sini de baba beni okula gönder kampanyasına gönderirdim ama 150 verseler di yine aynısını yapardım 50 lire geri kalıyor onu da kendim alırdımmmmmmm.......:d.bizi karakolda beklettiler aileniz merak ederse arayın dediler bende annemi yani evi aradım.ondan sonra anneme karakoldayım ddim annemde korkmuş tabiki ama sonra polisler olayı anlattı ve annem de babama anlattı ve bunun için benle gurur duydular.....ben oradaki polis amcaları çok sevdim hepsi bize çok iyi davrandılar ve onlar gerçekten aam gerçekten çok iyi birisiiiii......bunu adım gibi biliyorummmm....ALLAH onlara iyi görevler yapmayı ve uzun yaşatmayı nasib eylesinn..ben ve uzay arkadaşımız polis amcaları çok sevdikkkkkk.......biz uzayla böyle bir iyilik yaptığımız için çok mutluyuz ve tabiki TV'ye,gazateye ve internte çıktığımız için de ben bu çeyrek altını saklamayı düşünüyorum kesinlikle onu bozdurup harcamıyacağım,hatıra kalıcak.bu arada 3.cü onur belgemi alacağım için çok mutluyummmmm.......bütün öğretmenlerimiz bizim bu davranışımızı tebrik etti.özllikle yıldırım ilköğretim okulundaki ''GÖNÜL DOĞU'' öğretmenimiz bize bu davranışımızdan dolayı 100 verdi.....bir de yine yıldırım ilköğretim okulundan sınıf öğretmeniz ''AHMET KÜÇÜKBÜKÜCÜ'' de bizimle gurur duydu ve hep böyle olmamızı istedi.bir de bizi 1inci sınıftan beri 5inci sınıfa kadar yetiştiren gerçi ben 2inci sınıfta geldim ama olsun yinede bana çok emeği geçti ve ''FAHRİYE TÜRKEY'' öğretmenimiz de bizim hep boyle olmamızı istedi ve biz tebrik etti.......aslında bütün öğretmenlerimiz tebrik etti ama bir de son olarak YILDIRIM İLKÖĞRETİM OKULU okul müdürü ''ALİ ERTÜRK'' öğretmenimizde bizi tebrik etti....