3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkanlar Bursa için elele verecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın büyük bir gücü olduğunu, kent dinamikleri ile birlikte bu gücü ortaya çıkartacaklarını belirterek, “Oy veren, vermeyen herkesin başkanıyım. Muhalefet partileri de dahil olmak üzere Bursa için fikri olan herkese kapımız açık. Bu birliktelikle Bursa’nın gerçek gücünü ortaya çıkartacağız” dedi.

Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’le birlikte katıldığı Şemsettin Şen’in sunduğu Olay TV’de yayınlanan ‘Halk Meydanı’ programında, Bursa’da birlik ve birlikte hizmet zamanı olduğunu söyledi. 15 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Altepe, 29 Mart seçimlerinde halkın büyük teveccühü ile artık Bursa’ya hizmete Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam edeceğini kaydetti.

Geçmişte Bursa’ya hizmet eden herkese teşekkür eden Altepe, “Ekrem Barışık, Teoman Özalp, Erdem Saker, Erdoğan Bilenser ve Hikmet Şahin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onlar her zaman bizim onursal danışmanlarımızdır. Her zaman fikirlerine saygı göstereceğiz, danışacağız. Ayrı bir danışman kurulu da oluşturarak projelerimizi Bursa’nın geleceğine yönelik hayata geçireceğiz. Muhalefet partilerinin de Bursa için projeleri varsa gelip, bizimle paylaşsın. Bursa için fikir üreten herkese kapımız açık” dedi.
Bursa’nın layık olduğu gereken yerde olmadığını dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’yı hızla ayağa kaldırmak istiyoruz. Bunun için hep birlikte ele ele vereceğiz. Bursa’yı dünya tanımıyor. Biz gelecek seçimleri kesinlikle düşünmüyoruz. Bizim amacımız Bursa’ya 5 yılda onlarca yıl mesafe aldırmaktır. Çünkü torunlarımız çocuklarımız Bursa’da yaşamaya devam edecek. Onlara yaşanabilir bir Bursa bırakmak tek hedefimiz” diye konuştu.

Bursa için planladığı hedeflerini anlatırken, spor alanındaki projelerinden de söz eden Başkan Altepe, Bursaspor’un kent için önemli bir değer olduğunu hatırlattı. Bursalıları kentin simgesi Bursaspor etrafından buluşması gerektiğinin altını çizen Altepe, “Bizler Bursalıyız ve Bursaspor’la birlikte büyüdük. Çocukluğumuzdan beri Bursasporluyuz. İçten gelerek Bursa’yı seviyoruz. Bursaspor’un siyasi bir tarafı yoktur. 3 milyona yaklaşan Bursa’nın tek rengi yeşil-beyazdır. Bu Bursa için büyük bir avantajdır. Bursa’nın tanıtımında en büyük avantajı olan Bursaspor Bursa’nın bir markasıdır. Stat projelerimizle Bursaspor’un değerini daha da artırmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıktan sonra stat projemizi hızlandıracağız. İsteğimiz Bursaspor’un şampiyonluğa oynaması ve Bursa’yı Bursaspor’la dünyaya tanıtmaktır. Bu simgenin etrafında tüm Bursalılar birleşmelidir” şeklinde konuştu.

Programda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Altepe’nin Osmangazi’deki hizmet çıtasını yüksek bıraktığını, kendi dönemlerinde de el birliği ile bu çıtayı aşmaya çalışacaklarını söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, ilçelerinde bulunan Emirsultan Hazretleri’nin halkla devleti barışık yapmaya çalıştığını vurgulayarak, kendilerinin de aynı çizgide olduklarını söyledi. Halkın derdini kendi dertleri olarak kabul ettiklerini dile getiren Keskin, “Hemşehrilerimize sırça köşklerden bakmadık. Acılı günlerinde, sevinçli günlerinde yanlarında olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarık IP: 85.100.71.xxx Tarih : 2.04.2009 15:09:00

gemlik belediyesi büyükşehir belediyesinden ayrımı acaba herzaman ayrı tutuldu zaten bari bu dönemde beraber çıkaydılar tv karşısına  yazık bir gemlikli olarak çok üzüldüm gemlik üvey evlat otobüslerimiz merkeze sokulmaz büyükşehir belediyesi yıldırım nilüfer ve osmangaziden ibaret  inşallah gemlik bu sefer dışarıda kalmaz