3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkanlar'ın keyifli gezisi

Bursa'da, hafta sonunu birlikte geçiren belediye başkanları belediye çalışanlarıyla beraber körfez gezisine katıldı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde körfez gezisine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve belediye çalışanları keyifli bir hafta sonu geçirdi. Mudanya'dan başlayan Mavi Tur körfez gezisi, Trilye, Armutlu, Kumla ve Gemlik Körfezlerinde devam etti. Gemide çalınan müzikle keyifli dakikalar geçiren vatandaşlar oyun oynamaya başlayıca Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de vatandaşlara katıldı ve çiftetelli oynadı.

Bursa'da yaşayan insanların şanslı olduğunu ifade eden Altepe, Bursa'nın her türlü güzelliğe sahip bir şehir olduğunu söyledi. Bursa'nın, şehir içerisindeki güzelliklerinin ve birikimlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu bildiren Altepe, "Bizler de bu şehirde yaşayan insanlar olarak öncelikle mutlu insanlarız. Yönetici insanlar olarak da şanslı insanlarız. Biz istiyoruz ki, Bursa'daki hemşerilerimiz bu güzellikleri yaşasın ve bu güzelliklerin farkına varsınlar. Nasıl bir şehirde ve çevrede yaşadıklarının farkına varsınlar. Bursa'ya daha fazla sahip çıksınlar ve daha fazla hemşerilik bilinci gelişsin. Onun için Bursa'nın bu güzelliklerini görmek ve tanımak lazım. Bizler, bu kentin içerisindeki güzellikleri görüp tanımalıyız. Gemlik Körfezi, Büyükşehir Belediyemizin körfezidir. Bunun hissedilmesi ve bu sahillerimizin vatandaşlarımız tarafından görülmesi bizim için önemli bir olay. Biz, bu organizasyonlarla halkımıza bu güzeliliği yaşatıyoruz. Körfez ilçelerini, hayata geçirdiğimiz bu proje ile ekonomik bakımdan da kalkındırmak istiyoruz" dedi.

Bursa'daki birçok güzelliği bazı vatandaşların bilmediğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu gibi turlarla vatandaşların Bursa'daki güzelliklerin farkına varacaklarını söyledi. Bursa'da yaşayıp da Uludağ'a çıkmayan binlerce insanın olduğunu belirten Dündar, "Bursa'da yaşayıp Mudanya'ya gelmemiş ve denizi görmemiş insanlarımız var. Bu yönüyle baktığımızda, belediyemizin yaptığı bu çalışma, sosyal belediyecilik anlamında insanlar için çok önemli bir olaydır. Mavi Tur projesi ile vatandaşlarımız artık sahillerin farkına varacak, Bursa'nın çevresini tanıyacak" diye konuştu.

Mavi Tur projesiyle körfezlerin gelişmesinin sağlanacağını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Armutlu, Fıstıklı, Küçük Kumla, Gemlik ve Kurşunlu sahillerinin önem kazanacağını söyledi. Belediyenin yapmış olduğu hizmetle birlikte Mudanya'nın daha fazla öneme sahip olacağını belirten Aktürk, "Bursa'da ikamet eden vatandaşların büyük bir bölümü, Marmara Körfezi'ni tanımıyor. Mevcut uygulama ile artık bu körfezleri görmeyen kimse kalmayacak" şeklinde konuştu.

Bursa'nın Uludağ'ı ile öne çıktığını ve turistik açıdan önemli bir yer olduğunu söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, Bursa'nın önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak, şunları belirtti:

"Uludağ'ı ve turizm sektörüyle öne çıkan Bursa'nın bir denizinin olduğu unutulmuştu. Halbuki Gemlik Körfezi dünya'da 7. stratejik öneme sahip bir körfez. Gemliklilerle ve Mundayalıların birbirine ulaşması önceden çok güçtü. Ancak şimdi bu insanların birbirlerine ulaşması çok kolay."
Belediye başkanları müzik eşliğinde körfez turu yaparken, sahildeki vatandaşlar, körfez turuna katılanlara el salladı. Tur, Mudanya sahilinde son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?