3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başkonsolos Bursa hayranı çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, övgüler yağdırdığı Bursa’nın Japonları çekecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Uysal, Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi’yi tarihi belediye binasında ağırladı. İstanbul’daki görevine Mayıs 2008 yılında başladığını söyleyen ve Bursa’ya ilk ziyaretini gerçekleştirmekten dolayı heyecanlı olduğunu belirten Başkonsolos Hayashi, Türkiye’nin 2010 yılında Japon yılını kutlayacak olmasının da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi. Hayashi, Japon yılı nedeniyle Bursa’da etkinlik düzenlemeyi istediklerini de sözlerine ekledi.

Bursa’nın turizm açısından önemli bir kent olduğunu dile getiren Başkonsolos Hayashi, “Bursa’nın termal kaynakları, kestane şekeri ve İskender Kebabı çok özel ve güzel. Ben Bursa’yı tüm güzellikleriyle Japonya’da tanıtacağım. Japonlar termale çok düşkünler. Bu nedenle mutlaka kentin bu özelliklerini siz de tanıtmalısınız. Bursa’da Japonları çekecek gücünüz var” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Uysal ise “Japonya ile özellikle otomotiv sektöründe çalışmalar yapıyoruz. Bursa’da, Japonya’ya ihracat yapan tekstil, konserve gıda ve otomotiv sektörlerinden 15 firma faaliyet gösteriyor” dedi. Bursa’nın turizm, tarih, sanayi ve tarım kenti olduğunu anlatan Uysal, Bursa’nın turizmini daha ileri düzeylere taşımak adına çalışmalar yapıldığını da bildirdi. Bursa ile Japonya’nın bir kenti arasında kardeş şehir anlaşması yapılmasının çok olumlu olabileceğini ifade eden Uysal, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin gelecekte daha iyi noktalara taşınacağına inandığını söyledi. Uysal, Başkonsolos Katsuyoshi Hayashi’ye Bursa’yı tanıtan kitap armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 19:44:28
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 19:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?