5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Başkonsolostan veda ziyareti

Türkiye’deki görev süresi dolan ABD İstanbul Başkonsolosu David Arnett, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e veda ziyaretinde bulundu.

17 yıldır Türkiye’de görev yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosu Davit Arnett, bu süre içinde Bursa’ya 3 kez ziyarette bulunduğunu açıklayarak, "Türkiye’de hemen hemen her şehre ziyaretlerde bulundum. Bu ziyaretlerde en çok etkilendiğim şehirlerin başında tarihi dokusu, mimari özelliği ve yeşil dokusuyla Bursa geliyor" diye konuştu.

Türkiye’yi ikinci vatanı olarak gördüğünü söyleyen Arnett, "Gönlüm Türkiye’de kaldı" şeklinde konuştu.

Türkiye ve Amerika arasındaki dostluk ve ticaretin gelişmesinde büyük emeği geçen Amerika İstanbul Başkonsolosu David Arnett’e teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "2004 yılında Türkiye’den Amerika’ya 4.8 Milyon dolar, Amerika’dan Türkiye’ye ise 4.6 Milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Bu ticaretin gelişmesinde en çok emeği geçenlerin başında da ABD İstanbul Başkonsolosu David Arnett geliyor" dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınması yolundaki desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Amerika İstanbul Başkonsolosu David Arnett, "Türk hükümeti, vatandaşının iyiliği için reformlar, atılımlar yapıyor. Türkiye, AB’ye üye olsun, olmasın gelişmeye ve kalkınmaya hızla devam edecektir. Biz Türk halkının gelişmesini ve atılımını destekliyoruz. Özellikle ülkede yaşanan politik istikrarın devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, Arnett’in Amerika’da Türk dostluğunu sürdürmesini ve gönüllü elçilik yapmasını istedi. Şahin, David Arnett ve eşi Vivi Arnett’e Bursa’nın simgesi olan bornoz ve havlu hediye etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 16:22:07
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 16:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?