3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Başpehlivan Vedat Ergin oldu

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bu yıl 335'incisi düzenlenen tarihi Kabulbaba yağlı güreşleri kıran kırana geçerken, başpehlivan Vedat Ergin oldu.

Büyük mücadeleye sahne olan güreşleri Bursa milletvekilleri Ali Koyuncu, Mehmet Küçükaşık, Kaymakam Adem Saçan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper ile çok sayıda vatandaş heyecanla takip etti. Cazgırlığını Bülent Tura'nın yaptığı yağlı güreşlerde eski Kırkpınar başpehlivanı Vedat Ergin birinci, Mükerrem Kıyı ikinci olurken, üçüncülüğü Cengiz Zengin ve Kadir Ergin paylaştı.

Başaltının birincilik kürsüsüne ise eski başpehlivanlardan Cengiz Elbiye'nin çırağı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin güreşçisi Çakallarlı İsmail Varol çıktı. Seyircilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, kadınlar da müzik eşliğinde eğlendi.
2010 yılının güreş ağalığını Kabulbaba köyünden Erhan Toy 20 bin TL ile aldı. Ağalık ihalesine mermer işi için Türkiye'de bulunan Frank Ling adlı Çinli bir iş adamı da katıldı. Derecelere giren güreşçilere madalya ve ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 10:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?