6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bataklıkta 20 saat!

BATAKLIKTA 20 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Yolağzı köyünde, "Ölen ablamı ziyarete gidiyorum" diyerek kahvehaneden ayrılan yaşlı adam kayboldu. Köpekli sivil savunma ve jandarma ekiplerince 20 saat süren aramalar neticesinde çamurların içinde baygın halde bulunan yaşlı adam ölümden kurtarıldı.

85 yaşındaki Osman Tuğ, dün öğle saatlerinde, "Ablamı ziyaret etmeye gidiyorum" diyerek köy kahvehanesinden ayrıldı. Ablasının yıllar önce öldüğü öğrenilen Tuğ, en son köy çıkışında çobanlık yapan Fahrettin Demirtaş tarafından görüldü. Demirtaş, köyden uzaklaşan Tuğ'u geri çevirmek istedi fakat yaşlı adam, "Beni bırak, ben ablamı görmeye gidiyorum" diyerek yanından uzaklaştı. Demirtaş, bunun üzerine köy korucusuna haber verdi. Olay yerine gelen Yolağzı Muhtarı Kemalettin Vural ve beraberindekiler, Osman

Tuğ'u aramaya başladı. Yaklaşık bir saatlik aramaların ardından durumun Kaymakam Dursun Balaban'a haber verilmesiyle birlikte olay yerine jandarma ve sivil savunma ekipleri gönderildi.

Saat 16.00 itibarıyla 3 köpek ve çok sayıda asker ve arama kurtarma ekibiyle başlayan aramalar, kaymakam önderliğinde sabaha kadar devam etti. Yaşlı adamın gidebileceği her bölgeyi karış karış arayan ekipler, köylülerin de yardımıyla Orman Tuğ'u bugün saat 12.00 sıralarında köyden 3 kilometre uzaklıkta çamura baygın halde uzanmış halde buldu. Kendine gelen fakat titremekten konuşamayan yaşlı adam, olay yerine çağrılan 112 ekiplerince Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaymakam Dursun Balaban, Osman Tuğ'un sağ bulunmasının sevindirici olduğunu ifade ederek arama kurtarma ve jandarma ekipleri ile köy halkına teşekkür etti.

BATAKLIKTA 20 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ
BATAKLIKTA 20 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ
BATAKLIKTA 20 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ
BATAKLIKTA 20 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ
BATAKLIKTA 20 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 19:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?