4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Batı Trakya panayırı kuruldu

Bursa'da Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen geleneksel panayır ve Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu.

Osmangazi Belediye'nin desteğiyle Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nce düzenlenen 11. Batı Trakya Panayırı ve 5. Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası Gündoğdu Köyü'nde gerçekleştirildi. Mesire alanında rengarenk görüntüler oluştururken, yağlı güreşlerde kıran kırana mücadeleler yaşandı. Organizasyonun ev sahipliğini yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 11.'si düzenlenen bu geleneksel organizasyonun balkanları buluşturan önemli bir etkinliğe dönüştüğünü söyledi. Organizasyonun oluşumunda büyük emekleri olduğunu ifade eden Dündar, "Yunanistan'dan, Makedonya'dan Bulgaristan'dan Türkiye'nin pek çok şehrinden bu etkinliğe katılanlar var. Panayır ve Yağlı Güreşler balkanların buluştuğu bir önemli etkinliğe dönüştü. Etkinlik birlik ve beraberliğin sağlanması, kültürlerin yaşatılması ve dayanışmanın sağlanması bakımından büyük önem taşıyor" dedi.

Bu yıl 5.'si düzenlenen yağlı güreşlere yaklaşık 230 sporcu katıldı. Makedonya'dan, Bulgaristan'dan ve Türkiye'nin pek çok şehrinden sporcuların mücadele ettiği şampiyona 9 kategoride gerçekleştirildi. 8 kişinin katıldığı Minikler kategorisinin birincisi Ömer Kader, 35 kişinin katıldığı minikler 2 kategorisinin birincisi Mustafa Dizdar, 45 kişinin katıldığı teşvik kategorisinin birincisi Hasan Yılmaz, 34 kişinin katıldığı tozkoparan kategorisinin birincisi Emre kaplan, 40 kişinin katıldığı deste kategorisinin birincisi Mehmet Mehmetov, 23 kişinin katıldığı küçük orta kategorisinin birincisi Nuh Ceylan, 20 kişinin katıldığı büyük orta kategorisinin birincisi Memiş Katmerlikaya ve 17 kişinin katıldığı başaltı kategorisinin birincisi İmdat Ertan oldu. Başpehlivanlık kategorisinde ise 8 kişi mücadele etti.

Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı bu kategori de finale Kenan Şimşek ve Murat Aydoğdu kaldı. başpehlivanlık müsabakasının galibi Murat Aydoğdu oldu. Bu arada şampiyonada Ahmet Osmanoğlu 26 bin TL'ye güreş ağası seçildi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen panayır, renkli görüntülere sahne oldu. Lunapark'ın kurulduğu alanda, renkli görüntüler oluştu. Özellikle katılımcılar panayırların vazgeçilmezi eğlenceli oyunlarla hoşça vakit geçirdiler.
Şenliklere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:35:02
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?