3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bayan adaya kadınlardan destek

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, iletişim merkezinde düzenlediği tanışma yemeğinde partili bayanlarla bir araya geldi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülin Kara, ilçe kadın kolları başkanları ve AK Parti ilçe belediyeleri başkan adaylarının eşlerinin de katıldığı yemekte konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Parti genel merkezinin son düzenlediği siyaset akademilerinde, çok başarılı kadınların yetişmesine vesile olunduğunu söyleyen Milletvekili Çelik, "Bir tarafta mangalda kül bırakmayan insanlar, kadınların sadece vitrin olma özelliğiyle ilgilenirken, biz işin mutfağını doldurmaya çalıştık. Siyasete yetişmiş kadın kazandırmaya çalıştık. Belediye meclis üyeliklerinde 3 erkek, 4.'sü kadın olacak. Yani yerel yönetimlerde karar alma mekanizmalarında kadınlar da olacak" diye konuştu.

Nilüfer'de, Maydaer'in başkan adaylığının çok doğru olacağına karar verdiklerini ifade eden Çelik, 'Yuvayı dişi kuş yapar' sözü gibi, kenti de kadınların daha iyi yapacağını dile getirdi. Nilüfer'in de bu ruha ihtiyacı olduğunu kaydeden Çelik, Işıl Maydaer'in de bu ruhu ışıl ışıl yapacak şekilde vereceğini belirtti. Kadın Kolları Başkanı Kara ile Türk siyasetine Çelik'in ardından Maydaer'i de kazandıracaklarını vurgulayarak, kadın teşkilatını harekete geçirerek Nilüfer'i Yüksek Mimar Işıl Maydaer ile alacaklarını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe de Nilüfer'in her tarafının seçim sonunda ışıl ışıl olacağını kaydederek, Maydaer'in her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer ise konuşmasına el işi bir danteli kürsüye sererek başladı. Artık belediyelere de el emeği, göz nuru olan düşüncelerin geleceğini ifade eden Maydaer, "Nilüfer'i hep birlikte aklandıracağız. AK Parti'ye gönül vermiş, yarış için eşlerini feda etmiş kadınlar olarak sizlerin dualarınızı ve desteklerinizi istiyorum. İnşallah Bursa'da ilk bayan başkan olarak hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacağım" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 10:23:55