4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bayan kareteciler Madrid yolcusu

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karate bayan takımı, 28-31 Mayıs tarihleri arasında Madrid'de yapılacak 'Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda Bursa'yı temsil ederek, Türk Bayrağı'nı İspanya'da dalgalandıracak.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Recep Altepe'yi Acemler'deki makamında ziyaret eden genç sporcular, çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdikleri Altepe'den moral desteği aldılar. Ocak ayında yapılan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası'nda üçüncü olup İspanya'da Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan sporcularla gurur duyduklarını söyleyen Başkan Altepe, karatecilere ayakkabı armağan etti.

Başkan Altepe, "Spora çok önem veriyoruz. Eskiden futboldan başka spor
bilinmezken bugün diğer spor dallarında da gençlerimiz önemli başarılar kazanıyorlar. Gençlerimizin sporda altyapıdan yetişmeleri çok önemli. Bu iş ancak çalışarak başarılıyor" dedi. Büyükşehir Belediyespor bünyesinde de sporcuların altyapıdan yetiştiğine ve sınırları aşan başarılara imza atıldığına dikkat çeken Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak spor faaliyetlerine ağırlık vermeye devam edeceğiz. Biz, gençlerin sporcu olarak yetiştirilmesini önemsiyoruz. Bu noktada da ne kadar çok genç spor yaparsa o kadar iyi olacak. Bu yüzden okullarla birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Her branşa özel salonlar yapılarak sporcuların önünün açılacağına işaret eden Başkan Altepe, "En iyi başarılar en iyi tesislerde kazanılır. Biz de bu konuda üzerimize düşen desteği vereceğiz. Bursa'da daha çok sporcuya hizmet vermek için çalışacağız" şeklinde konuştu. Türkiye'yi İspanya'da temsil etmeye hazırlanan karateciler Kübra Kaba, Ümran Alözkan, Aydan Akbulut ve Ece Yaşar'a güvendiğini kaydeden Başkan Altepe, sporcuların uluslararası alanda yarışacak olmalarının bireysel çalışmalarını da tetikleyeceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Kulüp Müdürü Mahmut Turunç ile Marmara Üniversitesi öğretim üyesi eski Avrupa Şampiyonu Aytekin Soykan, Bursalı dünyaca ünlü sporcu 6. dan antrenör Hasan Okuş ile karate antrenörleri M. Akif Gürbüz ve Fatih Gümüş de ziyarette hazır bulundu. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Mahmut Turunç, "Tarihimizde ilk kez bir Belediye Başkanı bizim kulübümüzde de Başkan olarak görev yapıyor ve bize destek çıkıyor. Karate bayan takımımız İspanya'da 53 ülkeden 88 kulübün katılacağı şampiyonada ülkemizi ve Bursamız'ı başarıyla temsil edecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?