4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bayram trafiğine sıkı takip

OTOYOL POLİSİNDEN BAYRAM TRAFİĞİNE SEYİR HALİNDE RADARLI ÇÖZÜM

Bursa'da otoyol polisi, bayram trafiğinde yaşanan kazaları önlemek için seyir halinde radar uygulamasına başladı. Tam donanımlı iki ekiple otoyolda görev yapan polisler, hataya fırsat vermiyor.

Bursa'da çevre yolunun hizmete girmesiyle birlikte büyük araç trafiği bu yolda yoğunlaşırken, Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Kurban bayramında denetimlerini sıklaştırdı. Bir günde yaklaşık 35 bin büyük ve küçük aracın geçiş yaptığı çevre yolunda tam donanımlı iki otoyol ekibi 24 saat görev yapıyor. Kurs görmüş 12 personelden oluşan ekip, sıkı denetimler ile bayram trafiğinde hataya izin vermiyor.

 

"AMAÇ CEZA KESMEK DEĞİL, KAZALARI ÖNLEMEK"

Çevre yolunda otoyol polislerinin yanı sıra seyir halinde radar da görev yapıyor. Günde 3 saat boyunca otoyolda gezerek denetim yapan radar, hız sınırını aşan otomobillerin plakasını alarak ceza tutanağını posta yoluyla adreslerine tebliğ ediyor. Araç durdurmanın belirli bölgeler dışında yasak olduğu otoyolda, yol kenarına park etmiş araçlar ise anında uyarılarak kazaya sebebiyet vermesi önleniyor.

Seyir halinde radar uygulamasının amacının ceza kesmek olmadığını ifade eden emniyet yetkilileri, "Amacımız aşırı hız yapılması ve sonrasında oluşacak kazaları önlemek. Otoyolda trafik güvenliğini sağlamak" dedi.

Küçük otomobillerin hız sınırı 133 olarak belirlenirken, kamyonet, kamyon ve otobüslerin hız sınırının ise 99 olduğu öğrenildi. Günlük yaklaşık 20 otomobile hız sınırını ihlal ettikleri için işlem yapılırken, ceza miktarları 128 ile 265 TL arasında değişiyor.

OTOYOL POLİSİNDEN BAYRAM TRAFİĞİNE SEYİR HALİNDE RADARLI ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 10:51:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 12:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?