3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bayramda sisli havaya hazırlıklı olun

BAYRAMDA SİSLİ HAVAYA DİKKAT

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, bayramda trafiğe çıkacak vatandaşları trafik terörüne dikkat etmeleri hususunda ikaz etti.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, 4 gün sürecek olan kurban bayramı tatilinde yoğunluk kazanacak şehir içi ve şehir dışı trafikte sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun sis görüş alanını kısıtlıyor. Trafiğe çıkacaklardan çok dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

Şehir içi ve şehirlerarası trafiğin, bayram dolayısıyla yoğunluk kazanacağını belirten Topçu, şoför esnafların ve trafiğe çıkacak olan vatandaşların yollarda çok dikkatli olmaları gerektiğine işaret ederek, "Özellikle trafik seyrinin arttığı, tatilin ilk ve son günlerinde sürücülerimizden kurallara uymakta gereken hassasiyeti göstermelerini ve daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki trafik terörü dalgınlığı affetmiyor. Bayramı mutlu bitirmek için halkımızı trafik kurallarına uymalarını konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

AŞIRI HIZ VE HATALI SOLLAMDAN KAÇININ

Kurban bayramında diğer bayramlarda karşılaşılan kötü manzaralara şahit olmamak için herkesin trafikte daha dikkatli olması gerektiğine dikkati çeken Başkan Topçu, "İlimizde trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve şehirlerarası karayollarında Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan trafik tedbirleri arttırılacaktır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara karışmamaları için trafik kaidelerine titizlikle riayet etmelerini istiyoruz. Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri yanlarında bulundurmaları da büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Topçu, trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birisinin hatalı sollama olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka kullanın. Uzun seyahatlerde 2 saatte bir mola verin. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonda sert hareketlerden kaçının."

BAYRAMDA SİSLİ HAVAYA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:24:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 23:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?