3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Baz istasyonu bacağını kopardı

Bursa'da, yolda yürürken fırtına sebebiyle üzerine baz istasyonunun parçası düşen ilköğretim öğrencisi, üçte ikilik kısmı kopan bacağı yerine dikilmesine rağmen, aylardır sağlığına kavuşamadı. 2 ay önce olduğu ameliyatın ardından iyileşmeyi bekleyen Mert Diğrenci'nin teşekkür belgeli karnesini babası Mustafa Diğrenci aldı.

Alınan bilgiye göre, olay 22 Kasım günü merkez Osmangazi ilçesi Şehreküstü Meydanı'nda meydana geldi. Anne Mürvet Diğrenci, Fomara Caddesi üzerindeki bir dershaneye yeni başlayan 13 yaşındaki 7 sınıf öğrencisi oğlu Mert Diğrenci'yi dersane önünde karşıladı. El ele tutuşan anne oğul Fomara Meydanı'na doğru çıkarken aynı cadde üzerindeki Kervansaray otelinin çatısından şiddetli lodosun etkisiyle uçan Turkcel'e ait baz istasyonu anne-oğulun üzerine düştü.

Küçük Mert'in sağ ayağının üçte ikisini koparan baz istasyonu parçası, annesinin de bayılmasına sebep oldu. Anne ve oğlu, çevredeki vatandaşlar tarafından taksiyle hastaneye kaldırıldı. Ayağı iki yerinden kırılıp kopacak hale gelen Mert Diğrenci'nin ayağı acil yapılan ameliyatla tekrar dikildi. Ama şu ana kadar küçük Mert'iin eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı kesinlik kazanmadı.

Oğlunun teşekkür belgeli karnesini Osmangazi İlköğretim Okulu'ndaki öğretmeninden alan baba Mustafa Diğrenci, karneyi hemen oğluna ulaştırdı. Mutlu gününü evinde yatağında geçiren küçük öğrenci karneyi görünce gözyaşlarına boğuldu.

Mert Diğrenci, futbolcu olmak istediğini, ancak bu hayalinin yıkıldığını belirtirken, "Karneler alındı. Ancak ben arkadaşlarımın yanında yoktum. Herkes karnesini kendisi aldı, benimkini babam gidip almak zorunda kaldı. Bütün arkadaşlarım koşup top oynarken ben yatağımdan kalkamıyorum" dedi.

İlk evladını 14 yıl önce trafik kazasında kaybeden gözü yaşlı anne Mürvet Diğrenci ise kazadan yara almadan kurtulduğuna bile sevinemiyor. El ele yürürken hiç beklenmedik bir olayın başlarına geldiğini anlatan anne Diğrenci, "Oğlum yerde yatarken bana bağırdı, anne bacağım koptu diye, ama ben bayılmışım. İlk evladımı da trafik kazasında kaybettim, çok yaralıyım, bu yüzden Mert'in yanında geziyorum. Onu hiç yalnız bırakmıyorum" diye konuştu

Baba Mustafa Diğrenci olayın savcılığa intikal ettiğini, hukuk mücadelesini sürdüreceklerini ifade ederek, "Neden tedbir alınmadı. Benim oğlumun hayalleri yıkıldı. Olaydan sonra bir iki kez gelen GSM şirketi yetkilileri, şikayetçi olduğumuz için bizi yalnız bıraktılar. İlgilenmeyeceklerini söylediler. Aslında çocuğumla ilgilenip tedavisine yardımcı olsalardı, olay bu boyutlara taşınmazdı. Ceza davasının ardından tazminat davası da açacağız. 2 aydır hasta yatağındaki oğlumun psikolojisi olumsuz etkilendi. Ayağında kaynama olmasını bekliyoruz. Eğer bu gerçekleşmezse ikinci ameliyat gerçekleşecek ve kalçasından alınan kemik ayağına nakledilecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 17:21:47
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 17:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?