1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Baz istasyonu gerginliği

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bir evin çatısına kurulmak istenen baz istasyonu mahalleliyi sokağa döktü. İstasyonun kurulmaması için ev sahibini projeden vazgeçirmeye çalışan 100 kadar mahalleli gece geç saatlere kadar sokakta nöbet tuttu.
 
Edinilen bilgiye göre, 152 Evler Mahallesi Acar Sokak'ta bulunan İsmet Korkmaz isimli şahsın 2 katlı evinin terasına baz istasyonu kurdurmak istemesine tepki gösteren 100 kişilik mahalle sakini, Korkmaz'ın evinin önünde toplanarak baz istasyonunu protesto etti.
Kanserojen etkisi olduğu için bazın mahallelerine kurulmasını istemediklerini söyleyen kalabalık, istasyonun gece kurulacağı endişesiyle saatlerce sokakta bekledi. Kalabalığın dağılmaması üzerine olay yerine gelen çok sayıda polis, muhtemel bir olay çıkmaması için tedbir aldı.
 
Polis ekiplerini karşısında görünce kararından vazgeçtiğini söyleyen ev sahibi İsmet Korkmaz'a inanmadıklarını belirten vatandaşlar, "Daha önce de kurdurmayacağını açıklamıştı. Ama sözünü tutmadı. Sabaha kadar nöbet tutacağız" dedi. 

Öfkeli kalabalık, polisin uzun süren ikna çabalarının ardından dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 15:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?