6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Baz istasyonu isyanı

BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Hamidiye Mahallesi Orhangazi Caddesi'nde bir dershanenin karşısına kurulan baz istasyonu mahalle halkını isyan ettirdi.

Bir GSM şirketine ait baz istasyonunun kuruluş aşamasından itibaren tepkilerini belediyeye ve kaymakamlığa dilekçeyle ve şifahen ilettiklerini kaydeden mahalle halkı, buna rağmen istasyonun ısrarla yapıldığını söyledi. Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında Orhangazi Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, burada tepkilerini basın açıklamasıyla ortaya koydu. Vatandaşlar, mahallelerinde, üstelik dershane karşısında baz istasyonu istemediklerini ifade ederek, bir an önce bu istasyonun kaldırılıp şehir dışına çıkarılmasını talep etti. Vatandaşlar, belediye yetkililerinin kendileri ile ilgilenmediğini, defalarca çalışmanın durdurulmasını istedikleri halde belediyenin halkın sağlığını yakından ilgilendiren konuda kendilerini cevapsız bıraktığını ileri sürdü.

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz da, vatandaşların tepkisini dinleyerek, bu konu ile ilgili ne gibi bir prosedür izlenmesi gerektiğini anlattı. Mahalli idarelerin ilgisizliğinin üzücü olduğunu ifade eden Yılmaz, “Halbuki ortada alınmış insan hakları kurulu kararları var” dedi.

Yılmaz, teknolojiye karşı olmadıklarını, fakat insan sağlığı söz konusu olduğunda teknolojiye karşı tedbir alınabileceğini, önemli olanın sağlıklı iletişim olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 12:02:00
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 12:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?