5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

BBC muhabirini soyanlar yakalandı

BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU

Yeni evlendiği Hollandalı eşi ile balayı için Türkiye'ye gelen BBC'nin Rus muhabiri İstanbul'da otomobilinde uyurken soyuldu. Olayı takip eden polis ekipleri hırsızları Bursa'da yakalarken, güzel muhabirin çalınan eşyaları kendisine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, BBC'nin Rus muhabiri Evgenia Mineeva, 4 yıl önce Türkiye'de tanıştığı Hollandalı dizayn mühendisi Joris Beets ile hayatını birleştirdi. Londra'da yaşayan çift, balayı için Türkiye'yi tercih etti. Önceki gün kendilerine ait otomobille Türkiye'ye gelen Mineeva ve Beets, İstanbul Sultangazi civarında dinlenmek için beklemeye başladı. Rus muhabir Mineeva otomobilde tek başına uyuduğu bir sırada yaklaşan hırsızlar, camı kırarak düğünde takılan 30 bin Japon Yeni, 220 pound, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve kimliklerin bulunduğu çantayı alarak kaçmayı başardı.

BURSA'YA GELİNCE YAKALANDILAR

Olayın hemen ardından çift İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine hırsızlıkla ilgili müracaatta bulunuldu. Bursa'nın Demirtaş Mahallesi'nde hırsızlık yapan şahısların 16 BOM 03 plakalı otomobille dolaştığı ihbarını alan polis, plakayı ekiplere bildirdi. Dün çaldıkları mallar ile Bursa'ya gelen 3 zanlı, şehir girişinde Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu dedektifleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Otomobilde yapılan aramada; dizüstü bilgisayar, iki adet fotoğraf makinesi ele geçirildi.

EMNİYET BİLGİSAYARDAN İNGİLTERE'YE ULAŞTI

Bilgisayarın kime ait olduğunun tespiti için harekete geçen polis ekipleri, araştırma başlattı. 'Skype' programı sayesinde ele geçirilen malzemelerin sahibine ulaşan ekipler, mağdurları Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti. Mağdurların emniyete gelmesi üzerine malzemelerin Rus muhabir Evgenia Mineeva'ya ait olduğu anlaşıldı. Asayiş Şube Müdür Arif Bozdemir, ele geçirilen malzemeleri muhabire teslim etti.

TÜRK POLİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Evgenia Mineeva'nın eşi Joris Beets, Hollanda Büyükelçiliği'nin kendilerine yardım edeceğini zannettiklerini ifade ederek, "Ama bize polis yardımcı oldu. Üzerimizde hiçbir şey yoktu ve bize ulaşmayı başardılar. Çaresiz bir şekilde ne yapacağımızı düşünüyorduk" dedi.

Evgenia Mineeva ise Asayiş Şubesi'nde görevli polislere teşekkür ederek, "Pasaportum hala kayıp, eğer onu bulabilirseniz tekrar Türkiye'ye gelebilirim, bulamazsanız gelemem" diye konuştu.

Gözaltına alınan 3 zanlının ise yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU
BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU
BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU
BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU
BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU
BBC'NİN KADIN MUHABİRİNE BALAYINDA HIRSIZ ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 14:01:01
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 15:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?