3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

BBP'den sert çıkış

Büyük Birlik Partisi (BBP), 25 Mart'ta Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili gerekirse hukuki yollara başvurulacağını bildirdi.

BBP Bursa İl Başkanı Tahir Kahveci, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın sadece kendilerini değil, tüm Türkiye'yi şok ettiğini ifade ederek, "Kazanın şokunu daha yeni yeni üzerimizden atmaya başladık. Bu acımızı bizlerle paylaşanlara, başta Bakanımız Faruk Çelik, valimiz, emniyet müdürümüz ve siyasi partilerin tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Biz, o esnada seçimleri ve sonuçlarını hiç düşünmedik. Zaten BBP kısıtlı imkanlarla vatandaşlara hizmet sunmaya çalışan bir parti ve seçimlere de
bu şekilde girdi. Seçimlerde il genel meclisi üyeliklerine ağırlık verdik. Oylarımızı da 2-3 kat artırdık. Seçilen adaylara görevlerinde başarılar diliyoruz. BBP olarak, her çalışmayı takip ederek yanlışlara karşı tepki koyacağız. Ancak doğru davranışları da sonunu kadar destekleyeceğiz" dedi.

BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Alfatlı ise kaza sürecine bakıldığında, devletin 1999 yılında yaşanan depremdeki gibi bu tarz olaylara hazır olmadığının görüldüğünü belirterek, "3 gün boyunca bizim arkadaşlarımız orada mahsur kaldı. Devlet yöneticilerinin bütün iyi niyetlerine rağmen, oluşturulan kriz masaları tam anlamıyla bir krize dönüşmüştür. Seçimlere bakıldığında ise hedeflediğimiz 50 belediyeden 21'ini kazandık. Milletimiz sayesinde oylarımız yüzde 100 artmıştır. Genel Başkanımız, partisinin amacı olan büyük birliği vefatıyla oluşturdu. Seçilen adaylar inşallah milletimize hayırlı hizmetlerde bulunur. 'Yoldan şimdi geldik. Yine bir yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok

. Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz hayatta fırıldak olmanın bir anlamı yok. Ben hep böyleydim' sözleri, Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun son sözleriydi. Başkanımız gerçekten de böyleydi, biz de böyle olmaya devam edeceğiz. Genel başkanlığa aday olmak isteyenlere kapımız açık. Ancak tek bir kriterimiz var. Kesinlikle hiçbir şaibeye bulaşmış olmayacak. Rahmetli başkanımızın izinden gidecek biri olması lazım. Parti mensubu arkadaşlarımızın en doğru kişiyi seçeceğine inanıyorum. Bütün olumsuzluklara, tahriklere rağmen şehidimizi en güzel şekilde uğurladık. Kazadan çıkan sonuç kamuoyuyla mutlaka paylaşılacaktır. Sonuçla alakalı olarak hukuki yollara başvuracağız. Bu olay asla kapanmayacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 19:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?