4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bebek katiline 'sayın' dedi

DTP Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında Öcalan lehinde sloganlar atıldı, DTP Milletvekili Sebehat Tuncel 'sayın' diye hitap etti.

Gökdere Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamalarında zaman zaman sağanak yağmur etkili oldu. Yağmura aldırış etmeyen yüzlerce vatandaş şarkılar söyleyerek halay çekti. Kutlamalarda terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldı. Organizasyon komitesinin sık sık uyarmasına rağmen sloganlar kesilmedi. Polis ekipleri kutlamalar için geniş güvenlik önlemleri alırken alana gelenler sıkı aramadan geçirildi.

"KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜM MUHATABI ABDULLAH ÖCALAN'DIR"
Kutlamalara katılan DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, nevruza bu ülkenin kötü yönetimi altında girdiklerini ifade etti. Bir yandan açlığın, yoksulluğun, bir yandan savaş ve operasyonun olduğunu ileri süren Tuncel, "Yıllardır Kürt meselesi çözülmek istenmiyor. Eğer bu ülke bu durumdaysa açlık, yoksulluk varsa bu ülkenin kaynaklarının savaşa aktarılmasından kaynaklıdır. 30 yıldır bu ülkede savaş var. 30 yıldır Kürtler kendi dilini, kimliğini kültünü kullanmak için mücadele ediyorlar. Devlet Kürtlere karşı suç işlemiştir. Bugün Ergenekon soruşturması ile bunu itiraf ediyorlar. Botaş kuyularında çocuklarımızın kemikleri çıkıyor. Bunlar kendilerini aklayamazlar. Eğer AK Parti kendisini aklamak istiyorsa, yeni bir sözleşme yapmak istiyorsa, bu ülkede hakların kardeşliğinin köprüsünü kurmak istiyorsa, o zaman Kürt meselesini çözecek. Çözüm muhataplarını dikkate almakla olur. Kürt meselesinin çözümü kimdir? İşte Sayın Abdullah Öcalan'dır, İmralı Cezaevi'nde" diye konuştu.

Çözüm için ABD'ye gitmeye, AB'ye, Irak'a gitmeye gerek olmadığını ifade eden Tuncel, "Çözüm yanı başınızda. Bu ülkede Kürt meselesi çözülürse demokrasi meselesi de çözülür. Kürt halkı özgürleşirse Türkiye halkları da özgürleşir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 15:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman ŞİMŞEK IP: 85.105.59.xxx Tarih : 22.03.2009 22:05:55

 Bu miting sözde milliyetçi bir ilde yapılıyor acaba milliyetçiler vatanseverler nerdeler bu yüzsüzlere Bursa da miting yapma izni veriyorlar. Soruyorum milliyetçiler buna nasıl göz yumarsınız ....Osman PAMUKOĞLU hesabını soracaktır.