4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Bebek sevinci hüzne döndü

Bursa'da İnegöl Devlet Hastanesi'nden taburcu edildikten sonra hayatını kaybeden bebeğin ailesi hüzne boğuldu.

Aile bebeklerinin ölümünden hastaneyi sorumlu tutarken, ellerinde Uğur ismini verdikleri bebeklerinin cep telefonuna çekilmiş fotoğrafları kaldı.
İnegöl Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen ve taburcu edildikten sonra hayatını kaybeden Uğur bebeğin ailesi büyük üzüntü yaşıyor. Geçen yıl dünya evine giren Ümit-Gülseren Murat çifti cuma günü sabah saat 09:00'da doğum sancıları başladığı için hastaneye gitti.

Kadın Doğum Ünitesi'ne alınan Gülseren Murat, bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Daha sonra doğum servisine alınan Gülseren Murat, doğumdan 1 gün sonra bebeğiyle birlikte taburcu edildi. Eve geldikten sonra torununa banyo yaptıran Özbekistan asıllı babaanne Gülnar Murat, bebeği uyutması için annesine verdi.

Çocuk uykuda iken burnundan kan geldiğini gören babaanne Gülnar Murat, oğlu Murat'a haber verdi. Bebeği özel bir hastaneye götüren aile, yoğun bakıma alınan ve Uğur ismini verdikleri bebeğin ölüm haberini duyunca şok oldu. Uğur bebeğin ölümünden hastaneyi sorumlu tutan babaanne, hastanenin hijyenik olmadığını ve her tarafın kan içerisinde olduğunu iddia etti.

Kendisinin de daha önce hemşire olduğunu ifade eden babaanne Gülnar Murat, "Bebek çok iyi idi. Mamasını yedirdikten sonra banyosunu yaptırdım. Hemşire olduğumdan ilk torunuma göz bebeğim gibi bakıyordum. Kundağında baktığım sırada burnundan hafif kan geldiğini gördüm ve sildim. Sararmaya başlayınca hemen yakınımızda bulunan özel bir hastaneye götürdük. Uğur getirsin diye ismini Uğur Can koyduğumuz torunum öldü' diye konuştu.

İnegöl Devlet Hastanesi'nin hijyenik olmadığını söyleyen Gülnar Murat, "Bir annenin kalktığı yatağa hemen gelinim yatırıldı. Böyle bir ortamda hamile kadının yatağa yatırılır mı? Bebeğin enfeksiyon kapması normal. Bizim bebekle beraber 14 bebekte enfeksiyon kapmış. 5 bebek Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevk edilmiş. Hastane yetkililerinden şikayetçi olacağız" dedi.

Gelinin 9 ay zor bir hamilelik geçirdiğini belirten Gülnar Murat, bebeğin ölmünden sonra gelini Gülseren'in şok geçirdiğini ve halen kimseyle görüşmediğini kaydederek "Bizim ilk torunumuz olacaktı. Her şeyini hazırladık. Ama, hastane sorumluları yüzünden kaybettik" şeklinde konuştu.

Torununu kaybetmenin acısını yaşayan Anneanne Zerbiye Raşit de gözyaşlarına boğuldu. Baş sağlığına gelen Zulbiye Orhan ise, gelinini 3 ay sonra doğum yapacağını söyleyerek, "Gelinimi o hastaneye götürmem. Çünkü, korkuyorum" diye kaydetti.

Acılı aile çocukları için beşik siparişi verdiklerini ve bugün beşiğin geleceğini söyledi. Henüz bir çocuk odası yapmadıklarını belirten aile, çocukları için aldıkları süs esyaşına bakarak ağladı. Murat ailesi, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan bebeklerinin cenazesini alarak toprağa vermek üzere İnegöl ilçesine götürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?