3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Bebekler gözyaşlarıyla taburcu edildi

İnegöl Devlet Hastanesi'nde enfeksiyon kaptıkları iddiasıyla Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen 7 bebek taburcu edildi. Çocukları taburcu olan aileler sevinç gözyaşları döktü.

İnegöl Devlet Hastanesi'nde enfeksiyon kaptıkları iddiasıyla Bursa Dört Çelik Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen 7 bebek taburcu edildi. Bebekler, yeni doğan ünitesinde ailelerine teslim edilirken, anne babalar gözyaşlarına hakim olamadı.

Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Özcan, çocukların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirterek, "Çocuklarımız 10 gün sonra kontrol için tekrar hastanemize gelecek. Çocukların hastalıklarının enfeksiyon odaklı olduğunu düşünmüyoruz. Eğer enfeksiyon kapmış olsalardı iyileşmeleri bu kadar çabuk olmazdı" dedi.

Bebeğinin taburcu olmasının mutluluğunu yaşayan baba İbrahim Öztürk, Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ndeki yetkililere teşekkür etti.Bebeklerinin ismini henüz koymadıklarını söyleyen Bekir Diril ise, "Allah çocuğumuzu bize bağışladı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bizim gibi başka bir ailenin buraya gelmesini hiçbir şekilde istemiyoruz. Psikolojik açıdan çökmüş durumdaydık. Bize göre çocukların enfeksiyon kapmalarının sebebi, doğum yapan ailelerin bir odada kalması. 4 çocuğun aynı anda doğması ve bu çocukların aileleri ile aynı odada kalmalarından dolayı bebekler enfeksiyon kaptı. Bu ailelerin yakınları doğan çocukları ziyarete geliyordu. Kalabalık bir ziyaretçi trafiği vardı. Bizim hanımlarımız orada uygunsuz bir şekilde yatıyordu. Buna rağmen yetkililer odaya ziyaretçi alıyordu" diye konuştu.

Çocuklarının taburcu edilmesinden mutlu olduklarını ifade eden İbrahim Balkan ise, İnegöl Devlet Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. "Çıkmadık candan ümit kesilmez" diyerek sabretmeye çalıştıklarını belirten Balkan, hayatının en mutlu gününü yaşadıklarını söyledi. Bebekler taburcu edildikten sonra aileleri ile birlikte İnegöl'e gitti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?