6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Bebekli ailenin zor anları

Bursa'da, etkili olan kar yağışı sebebiyle yolda kalan bebekli bir ailenin imdadına İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi ve vatandaşlar yetişti. Kara saplanan otomobildeki bebek ve çocuklar başka bir araçla evlerine götürüldü.

Tüm Türkiye'yi esareti altına alan kar yağışı, Bursa'da da vatandaşların hayatı çileye dönüştürdü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaşırken, dağ bölgelerine çıkmak isteyen vatandaşlar yollardaki buzlanma sebebiyle zor anlar yaşadı.

Zincir takılmayan araçlar yolda güçlükle ilerlerken, evlerine ulaşmak isteyen vatandaşların yolculuğu saatler sürdü. Kestel ilçesine bağlı Alaçam yolunda araçlar kayarak şarampole yuvarlanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

BEBEKLİ AİLE MAHSUR KALDI

Öte yandan içinde Alaçam'a giden 5 yolcunun bulunduğu Okan Sevimli'nin kullandığı 16 U 2727 plakalı otomobil kara saplandı. Zincirsiz yola çıkan ailenin ev yolculuğu çileye dönüştü. Sıcaklığın eksi 5 dereceye kadar düştüğü Uludağ eteklerinde, vatandaşlar zor durumda kalan aileye yardım etti.

2 saat araç içinde bekleyen 1 yaşındaki Zeki Sevimli ve 2 çocuk, yoldan geçen bir araca bindirilerek Alaçam'a götürüldü. Daha sonra Alaçam mevkiine giden bir cipe halatla bağlanarak çekilmek istenen araç saplandığı yerden çıkarılamadı.

Araç, Alaçam bölgesindeki kapanan köy yolunu açmaya giden İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkardı. Otomobilin içinde uzun süre bekleyen aile başka bir araçla Alaçam'a ulaştı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2012 Cumartesi 12:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?