5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Belediye, ulaşım sorununu çözmeye kararlı

Bursa’nın çözülmesi gereken öncelikli sorununu ‘Ulaşım’ olarak gören Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan trafik çilesine son vermek hedefiyle yürüttüğü ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, artan araç trafiği ile oluşan trafik sıkışıklıklarını ve yaşanan sorunları çözmek için ‘Kentiçi Ulaşım ve Trafik Planlaması, Etüt ile Uygulama Projeleri’nin hazırlıklarına başlandı.

Yapılan hazırlıklar hakkında bugün Stadyum Kavşağı’nda gerçekleştirilen toplantı ile basın mensuplarına bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Kentiçi Ulaşım ve Trafik Planlaması, Etüt ile Uygulama Projeleri” ile yollarda oluşan uzun araç kuyruklarının ve trafik ışıklarında meydana gelen yığılmaların mümkün olduğunca ortadan kaldırılması sağlanacak” diye konuştu.

Proje amacının kentin gelişimine paralel olarak artan motorlu taşıt trafiği ve hareketlilik ile oluşmaya başlayan trafik sıkışıklıklarının ve kapasite darboğazlarının tanımlanarak, yaşanan sorunları çözecek ulaşım planlamasını ortaya çıkartmak olduğunu belirten Şahin, ulaşım ve trafik sisteminin iyileştirilmesi için çalışmalara kamu ve özel kuruluşlarda bulunan tüm bilgilerin toplanması ile başlanacağını kaydetti.

Mevcut yapıdaki sorunların, yetersizliklerin ve aksaklıkların belirlenmesinin ardından karşılaşılan darboğazların ortadan kaldırılması için ulaşım ve trafik iyileştirme planları ve planlarla ortaya konan öncelikli konulardaki uygulamalara temel olacak trafik mühendisliği projelerinin hazırlanması ile çalışmaların 7 ayda tamamlanacağını söyleyen Başkan Şahin, “Çalışmalar sonrası kentiçi trafiğinde %35 oranında rahatlama sağlanacak” diye konuştu. Proje kapsamında Bursa’da 160 adet hemzemin kavşak, 107 adet sinyalize kavşak, yaya geçitleri ve trafik levhaları ile yol çizgilerinin planlaması gibi önemli konuların gözden geçirileceğini belirten Şahin, Stadyum Kavşağı’nda gerçekleşen basın toplantısında Hızlı Feribot ve Teleferik Projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Şahin,“Hızlı Feribot ve Teleferik projelerinde yılsonuna kadar temel atacağız”
İstanbul-Bursa arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek Hızlı Feribot seferi için Ulaştırma Bakanlığından ÇET Raporu’nun onayını beklediklerini söyleyen Şahin, “Konuyla ilgili olarak bakanlık ile 30 Haziran’da bir toplantı yapacağız ve bu toplantı sonrası raporun onayını bekliyoruz” dedi. Hızlı Feribot projesinde olduğu gibi Teleferik Projesi’nde de sona yaklaşıldığını ve her iki projede yılsonuna kadar temel atmayı düşündüklerini belirten Şahin, “Her iki proje için de gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız Bursa’nın öncelikli sorunu olan ulaşım sorunlarını çözerek Bursa’ya sınıf atlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada ‘Kentiçi Ulaşım ve Trafik Planlaması, Etüt ile Uygulama Projeleri’ni yürütecek olan Palye A.Ş. sahibi ve İnşaat Yüksek Mühendisi Edip Demir, kent içerisinde dolaşım şemasını çıkaracaklarını belirtti. Demir, kent içinde ne kadar araç hareket ediyor, hangi aşamada ve hangi zaman diliminde nerden gelip nereye gittiği konusunda da bir raporun hazırlanacağını söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 17:01:07
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 16:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.220.xxx Tarih : 8.06.2005 09:12:49
SAYIN HİKMET ŞAHİN.. GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI TOPLU ULAŞIM İÇİN DİREK OTOBÜS SEFERLERİ NEZAMAN BAŞLAYACAK. BU KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPABİLİR MİSİNİZ? GEMLİK İLÇESİNİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLADINIZ. BİLDİĞİNİZ GİBİ GEMLİKTEN ESKİ VE PİS MİNÜBÜSLER İLE BÜYÜK TERMİNALE KADAR GELEBİLİYORUZ, BU ARADA MİNÜBÜSLERİN SAATİ ZAMANI BELLİ DEĞİL.. TERMİNELDEN TEKRAR AKTARMA YAPARAK MERKEZE GİDEBİLİYORUZ. BAZEN MİNÜBÜS BULAMIYORUZ VEYA BİR SAATİ GEÇİK BEKLİYORUZ.. GEMLİKTEN BURSA MERKEZ, SANTRAL GARAJ VEYA HEYKELE GİTMEMİZ SAATLER ALIYOR. ULAŞIMDA HALK OLARAK SIKINTILARIIZ ZORLUKLARIMIZ VAR.. BU KONUYU AKP MİLLET VEKİLİ FARUK ÇELİK BEY İLE DE KONUŞTUM. SAYIN HİKMET ŞAHİN İLE KONUYU GÖRÜŞECEĞİNİ BELİRTTİ AMA ŞİMDİYE KADAR BİR SONUÇ YOK.. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI TOPLU ULAŞIM İÇİN OTOBÜS SEFERLERİ KONULACAK MI? BU KONU İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI? YOK İSE GEMLİĞİ NEDEN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLADINIZ...