5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Belediye başkanına 8 yıl hapis

ALANYURT BELDE BELEDİYE BAŞKANI'NA 8 YIL 4 AY HAPİS

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Alanyurt beldesindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili aralarında belediye başkanı, müteahhit ve şirket yöneticilerin de bulunduğu 38 sanığın davasında karar çıktı. 22 kişi beraat ederken, aralarında başkanın da bulunduğu 16 kişi toplam 89 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, görevi kötüye kullanmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, rüşvet almak ve vermek, örgüt kurmak, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak ve irtikap" suçlarından 1 yıl 1 ay 27 gün süren soruşturmanın ardından haklarında dava açılan ve aralarında şu an mahalle olan Alanyurt beldesinin eski Belediye Başkanı H.Ö., Fen İşleri Müdürü Ö.T., Muhasebe Müdürü E.D, müteahhit R.M. ve M.D., Çorum ve Bursa'da parke taşı fabrikaları bulunan işadamı İ.E., inşaat mühendisi C.Y., hafriyatçı H.C.H., meclis üyesi, işçi ve belediye çalışanları bulunan toplam 38 kişinin davası sona erdi.

Daha önceki celselerde ifade veren Belde Belediye Başkanı H.Ö., davaya delil olan 161 ayrı telefon dinleme tutanağındaki görüşmelerin hiçbirisinde suç unsuru bulunmadığını savunarak, "Kimseye bir şey yaptırmak için zor kullanmamız söz konusu olamaz. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ihaleyi alan firma yetkilileriyle telefon görüşmelerim oldu. Fakat hiçbir şekilde kimseden rüşvet aldığım, zimmetime para geçirdiğim, ihaleye fesat karıştırdığım doğru değildir. İddialar asılsız ve gerçek dışıdır. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" demişti.

Mahkeme, Belediye Başkanı H.Ö.'yü 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan Ö.T. 18 yıl 4 ay, R.M. 16 yıl 8 ay, A.O. ve E.D. 3 yıl 4 ay, F.A., 2 yıl 6 ay, C.Y., H.Ç.H., S.M., M. B., A.G., H.Y. ve H.B.'ye 4'er yıl 2'şer ay, M.Ç., E.F.E. ve H.A.'ya 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Diğer 22 kişinin ise beraatine karar verildi.

Sanıklar, haklarında verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde yeniden cezaevine girecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 10:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?