2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Belediye Başkanları 2008'den umutlu

Yaptıkları kentsel dönüşüm, tarihi ve kültürel değerlerin yeniden ayağa kaldırılması gibi çalışmalarla her kesim tarafından takdir gören belediye başkanları, gelecek dönemden ümitli olduklarını vurguladı. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, göreve geldikleri dört yılda her zaman daha iyi hizmet verebilmek için çalıştıklarını belirtti. Göreve geldikleri günden itibaren Yıldırımlılar için neler yapabileceğinin sancısını çektiklerini anlatan Keskin, işini çok iyi bilen deneyimli bir kadro ile yola çıktıklarını söyledi. Dört yıl içinde onlarca projeyi hayata geçirdiklerini belirten Keskin, “En önemli projelerimiz arasında bulunan kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla sürüyor. Yoksullar için kurduğumuz sevgi market yüzleri güldürmeye devam ediyor. Bu marketlerde para yerine geçen tek şey sevgi oldu. Yardıma muhtaç halkımıza elini uzatmak isteyen maddi durumu yerinde olan hemşehrilerimize aracı olarak onların yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. İşsiz vatandaşlarımıza iş bulmalarında yardım etmek amacı ile meslek kursları açtık ve verdiğimiz eğitimler sonunda birçoğunun meslek sahibi olmasını başardık. Yarınımızın teminatı gençlerimize daha rahat eğitim görebilmeleri amacıyla burslar verdik. Hasta olanlara ücretsiz araçlar temin ettik. Mağdur kadınlarımız için sığınabilecekleri evler açarak onların huzurlu ortamlarda barınmalarını sağladık. Engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak, günlük hayatlarında karşılarına çıkabilecek engelleri ortadan kaldırmaya çalıştık. Kentsel dönüşüm çalışmaları, cazibe merkezleri, mahalle konakları sayesinde ilçenin çehresi değişti. 

Yıldırım’ın kuruluşundan itibaren verilen hizmetlerden daha fazla işi kendi dönemlerinde ürettiklerinin altını çizen Keskin, bundan sonra da hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Görev yaptıkları süre içerisinde hayata geçirilen bu projelerin yeterli olmadığını bildiklerini anlatan Keskin, yeni yılda daha fazla çalışacaklarının altını çizdi. Y
ıldırım’ın gelecek dönemde Türkiye’nin en çok tercih edilen ilçesi haline geleceğini önemle belirten Keskin, 2008 yılının en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade etti. Yeni yılda bütün Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek emin adımlarla geleceğe yürümesi gerektiğini kaydeden Keskin, daha sırada hayat geçmeyi bekleyen onlarca proje olduğuna dikkat çekti. 2008 yılının tüm insanlığa mutluluk ve barış getirmesi dileğinde bulunan Keskin, “Ülkemizi daha güzel günler bekliyor. Herkes ümitli olsun. Bizler vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için buradayız. Hep beraber, el ele vererek bütün sorunlarımızı aşacağız” şeklinde konuştu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptıkları çalışmalarla adeta Bursa’nın silüetini değiştirdiklerini söyledi. Altepe, göreve geldikleri günden itibaren ilçenin yapısal sorunlarını masaya yatırdıklarını ve çözüm yollarını ortaya koyduklarını anlattı. Yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Bursa’ya nefes aldırdıklarının altını çizen Altepe, tarihi mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yürüttükleri çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Bursa’nın hak ettiği yere ulaşabilmesi için gereken çalışmaların titizlikle yürütüldüğüne dikkat çeken Altepe, özellikle kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini kaydetti. 

Yeni yılda doludizgin projelerle geleceklerini belirten Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için 2007 yılı da diğer yıllar gibi hizmetle dolu geçti. Vizyon projelerle Bursa’nın adeta silüeitini değiştirdik. 2008 yılı daha fazla ve daha büyük projelerin hayata geçtiği yıl olacak. Örneğin Tarihi Kentler Birliği buluşması ve 2008 Avrupa Su Kayağı Şampiyonası Osmangazi’de yapılacak. Bunlar hem bizim için hem tüm Bursa için gurur verici projeler. İnşallah geçtiğimiz yıllardaki gibi, önümüzdeki dönemde de hizmetlerimize devam edeceğiz.” 

Altepe, Bursa`yı daha yaşanabilir çağdaş bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını, Türkiye`nin başka hiçbir yerinde bu kadar çok ve bu kadar kapsamlı `kentsel dönüşüm` projesinin birlikte yürütülmediğini anlattı. Türkiye’ye örnek birçok projenin altına imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Altepe, tarihi ve kültürel mirasa yönelik yaptıkları restorasyon çalışmalarının da yine örnek projeler arasında olduğunu kaydetti. 

Altepe, yeni yılın yeni umutlar getirmesi dileğiyle sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni umutlar ve yeni dileklerle, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, adımımızı attığımız, 2008 yılının ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek giriyoruz. Azim ve kararlılıkla sürdürülen çalışmalarla ilçemizin sorunlarının çözüme kavuşturulması yönünde başarılı bir yılı geride bıraktık. Kentimizin ihtiyacı olan projelere imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız 2007 yılı içerisinde ilçemizde birçok başarılı çalışmayı gerçekleştirdik. İlçemizin sorunlarını çözme çabasında olan bizler, çözüm yerine çaresizliğe asla talip olmayacağız. Bu duygularla, bütün insanlığın yeni yılını içtenlikle kutluyor, barış ve huzurun hakim olduğu mutluluk dolu nice yıllar diliyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?