4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediye Meclisi yeniden taşınıyor

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ne taşınan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi yeni Başkan Recep Altepe'nin kabul gören teklifi ile yeniden tarihi binaya taşınıyor.

Başkan Altepe, "Daha önce 81 olan meclis üyesi sayısı yeni dönemde 46'ya indi. Encümen, başkanlık ve protokol müdürlüklerinin tarihi binada olması sebebiyle meclis toplantılarını yeniden tarihi mekana taşımayı düşünüyoruz. Bu konuda farklı bir fikri olan var ise paylaşalım. Tarihi belediye binamızda bir araya gelelim" dedi.

Yeni seçilen Recep Altepe başkanlığındaki 2009-2014 döneminin ilk toplantısı Merinos’ta yapıldı. Altepe, Bursa’ya hizmette ve Bursa’yı geleceğe taşıyacak kararların 2009-2014 döneminde tüm meclis üyeleriyle birlikte alınacağını söyledi. Yer yüzü cenneti olan Bursa’nın, herkesin yaşamak istediği şehirlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu şehrin geleceğini şekillendirmek büyük bir onurdur. Bugüne kadar hizmet etmiş olan tüm büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. İnşallah biz de 5 yıllık dönemi dolu dolu geçiririz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ni, farklı partilerden birbirinden değerli meclis üyelerinin oluşturduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “Bursa hepimizin ortak değeri. Bugüne kadar siyaset yapıldı. Artık Bursa’nın geleceğini konuşacağız. Bursa’nın 100 yılına 150 yılına hitap edecek önemli kararlar alacağız. Bizler de bu kentin menfaati doğrultusunda olacak şekilde iktidarı ve muhalefeti ile Bursa’nın sorunlarına sahip çıkacağız. 5 yıllığına seçildik. Önemli olan 5 yılın en güzel şekilde değerlendirilmesidir, geriye baktığımızda Bursa’ya yaptığımız kazanımlardır. Bu şehirler bizlerin, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı, ecdadımızdan aldığımız ve geleceğimize bırakacağımız miraslardır. Birer Bursalı olarak bu kentin her sıkıntısına sahip çıkalım. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu olan olmayan tüm siyasi partilerden Bursa için öneriler ve katkılar alacağız” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Bursa’nın son derece önemli bir kent olduğunu belirterek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.
Büyükşehir Meclisi’nin 5 yıl süreyle Bursa’nın geleceğine yön vereceğini hatırlatan Bozbey, “5 yıllık görev süresince siyasal davranışlardan öte Bursa’nın geleceğinin konuşulacağını ve Bursalılar'ın keyif alacağı ortamlarla hizmetleri alabileceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi olarak da 5 yıl içinde yapacağımız önemli projelerle başkanımızın da önderliğinde çevresel etkilerden en az etkilenen Bursa’yı oluşturabileceğimize inanıyorum. Bu kentin geleceğine küçük bir katkı sağladığımızda ileride torunlarımız bizi çok daha güzel hatırlayacaktır” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, meclis başkanvekilleri, encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarına şu meclis üyeleri seçildi:

"1. Meclis Başkanvekili Recep Demirhan, 2. Başkanvekili Mustafa Altın, Divan Katipleri Gökay Bilir, Recep Koygun, Encümen Üyeleri Abdullah Karadağ, Refik Yılmaz, İsmail İpçi, Ali Hasan Yoluç, Hulusi Turan, Plan ve Bütçe Komisyonu: Recai Ekmekçi, Fahreddin Yıldırım, Münir Eroğlu, Necmettin Ekinci, Hasan Makasçı,Turgay Erdem, Mahir Gencer, İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Recep Demirhan, Celal Demir, Mustafa Altın, Murat Ay, Atilla Ödünç, Osman Ayradilli, Şükrü Aksu, Çevre ve Sağlık Komisyonu: Kartal Saldırış, Aylin Uyar, Muhammed Yavuz Ünlü, Murat Ay, Hulusi Turan, Bülent Aslanhan, Şükrü Aksu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu: Necmettin Ekinci, Hasan Makasçıoğlu, Abdurrahman Tığ, Münir Eroğlu, Derya Bulut, Ceyhun İrgil, Erhan Özekin"

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 19:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?