4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Belediye Meclisi'nden önemli karar

Gemlik Belediye Meclisi, İsrail’in kınanması yönünde prensip kararı aldı.

Belediye meclisinin ocak ayı ikinci oturumunda, AK Parti’li Selim Yavuz’un teklifi üzerine, İsrail’in Filistin'de yaptığı katliamlar şiddetle kınandı.

Türkçe ve İngilizce metinler ile CD’leri meclis üyelerine ve basın mensuplarına dağıtan Selim Yavuz, “Gemlik halkının seçilmiş temsilcileri olarak İsrail’in Lübnan ve Filistin’de sivil halka ve masum bebeklere yönelik tüm saldırılarını ve bu olaylara sessiz kalanları şiddetle kınıyoruz. İsrail’in bu vahşet ve zulmüne karşı Filistin halkına sahip çıkılmalı ve İsrail’in yayılımcı siyasetine karşı durulmalıdır. Gemlik Belediye meclisimizde siyasi parti grubu ayırt etmeksizin Gazze’de yaşanan trajedinin zaman geçirmeden durdurulmasını haykırıyoruz” dedi.

Meclisin prensip kararı almasını talep eden Selim Yavuz, CD ve kınama metninin BM Genel Merkezi’ne gönderilmesini istedi. Yine prensip kararı olarak Gazze’nin kardeş şehir yapılmasını teklif eden Selim Yavuz’a, AK Parti, MHP ve DP’li üyelerden de destek geldi.

İsrail’in katliamcı ve yayılmacı politikalarında ABD’ye güvendiğini ve ABD’nin bu konuda hiçbir çaba göstermediğini dile getiren AK Parti’li Ali Aykut Türe de, Gemlik’in kardeş şehirlerinden birisi olan Florida eyaletine bağlı Lauderhill şehri ile olan kardeş şehir ilişkisinin bitirilmesini ve yerine Gazze'nin kardeş şehir yapılmasını istedi.

MHP’li Osman Doğan da, birer defalığına huzur haklarının Filistinlilere gönderilmesini talep etti. Meclis, meclis başkanvekili Hasan İnce’yi yetkili kılarak, kınama metni ve CD’lerinin BM genel merkezine gönderilmesini oy birliğiyle kabul etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 23:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?